Chiar și de la mare, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne recomanda cu un desert de senzație și anume: „Tarta fericirii un desert delicios cu fragi şi mure”. Aspect de notă maximă, gust desăvârșit, într-un minunat desert fără coacere.
Pentru o forma cu diametrul de 18 cm
Blat:
200-220 g biscuiți zaharoși
100 g unt
Cremă:
150 g mascarpone
150 g brânză tartinabilă
100-120 g zahăr
coaja rasă plus zeama de la o lămâie
Decor:
250 g mure
250 g zmeură un fruct al pasiunii
Se pisează biscuiții bine și se amestecă cu untul topit până se omogenizează.
Se întinde compoziția de biscuiți la baza formei și se dă forma la frigider până se întărește stratul de biscuiți.
Se amestecă mascarponele cu brânza tartinabilă, apoi se freacă intens cu zahărul picurând și zeama de lămâie.
Se adaugă și coaja rasă de lămâie și se întinde crema peste stratul de biscuiți.
Se presară deasupra fructele și se dă forma la frigider până când se întărește ușor crema.
Se poate da chiar la congelator, dacă timpul ne presează.
Cum să faci cea mai bună pizza, acasă. Oricine are aceste ingrediente în frigider... Cea mai tare rețetă de cartofi țărănești! Se face imediat și te va cuceri instant!...