Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, îți propune pentru weekend un preparat dulce, Ruladă cu zmeură.
INGREDIENTE:
5 albusuri
275 gr zahar pudra
1 praf sare
150 gr fistic crud
400 gr frisca indulcita
500 gr zmeura
MOD DE PREPARARE:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand devin albe si dense, se adauga treptat zaharul, mixandu-se in continuare, pana se obtine o bezea lucioasa, ferma.
Se intinde pe o foaie pergament, se asaza intr-o tava de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade 12 min, apoi se reduce brusc focul la 140 grade, pentru inca 20 minute.
Se scoate din cuptor si se ia imediat din tava, se intoarce si se desface usor hartia de copt. Se foloseste in continuare hartia de copt care va ajuta la rulat, insa important este sa se desfaca de pe bezea.
Se umple cu frisca indulcita, se asaza in strat egal fructele de zmeura, apoi se presara mult fisticusor rumenit in prealabil si tocat grosier. Se ruleaza cu atentie pana la capat. Atentie, bezeaua pe masura ce sta, se usuca si devine mai casanta, deci trebuie manevrat rapid. Se impacheteaza in folie de aluminiu si se da la rece timp de 2 ore.
Se scoate apoi de la frigider, se desface folia si se feliaza rulada.
Se serveste cu o cupa de inghetata sau cu sos de fructe.
Ai poftă de ceva dulce? Încearcă rețeta de pandișpan cu ciocolată, cremă de brânză și fructe: Un deliciu!...