Antena Căutare

Ruladă cu zmeură, cea mai gustoasă prăjitură de vară, care se prepară imediat

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, îți propune pentru weekend un preparat dulce, Ruladă cu zmeură.

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, îți propune pentru weekend un preparat dulce, Ruladă cu zmeură.

INGREDIENTE:

5 albusuri

275 gr zahar pudra

Articolul continuă după reclamă

1 praf sare

150 gr fistic crud

400 gr frisca indulcita

500 gr zmeura

MOD DE PREPARARE:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand devin albe si dense, se adauga treptat zaharul, mixandu-se in continuare, pana se obtine o bezea lucioasa, ferma.

Se intinde pe o foaie pergament, se asaza intr-o tava de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade 12 min, apoi se reduce brusc focul la 140 grade, pentru inca 20 minute.

Se scoate din cuptor si se ia imediat din tava, se intoarce si se desface usor hartia de copt. Se foloseste in continuare hartia de copt care va ajuta la rulat, insa important este sa se desfaca de pe bezea.

Se umple cu frisca indulcita, se asaza in strat egal fructele de zmeura, apoi se presara mult fisticusor rumenit in prealabil si tocat grosier. Se ruleaza cu atentie pana la capat. Atentie, bezeaua pe masura ce sta, se usuca si devine mai casanta, deci trebuie manevrat rapid. Se impacheteaza in folie de aluminiu si se da la rece timp de 2 ore.

Se scoate apoi de la frigider, se desface folia si se feliaza rulada.

Se serveste cu o cupa de inghetata sau cu sos de fructe.

VEZI REȚETA VIDEO AICI!

Ai poftă de ceva dulce? Încearcă rețeta de pandișpan cu ciocolată, cremă de brânză și fructe: Un deliciu!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

2025 de exceptie Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x