Un desert perfect pentru o zi de weekend este "Prăjitura răsturnată cu ananas". Este simplu de făcut şi rapid. Nu vei regreta!
INGREDIENTE
Topping 1/4 cana unt 1 cana zahăr brun
1 cutie compot ananas
cutie compot cireşe - eu am avut glazurate
1/2 unt
1 cana zahăr alb
4 ouă
4 linguriţe praf copt - am pus un plic
1/2 linguriţă sare
3/4 cana lapte [ laptele poate fi amestecat cu sucul de la ananas }
2 linguri rom
MOD DE PREPARARE:
Încălziţi cuptorul. Topiţi în tavă rotundă cu diametrul de 24 cm untul şi presaraţi zahărul brun. Scurgeţi compotul de ananas păstrând zeama. Aşezaţi bucăţile de ananas în mod egal pe fundul tăvii.
Bateti spumă untul cu zahărul şi apoi cu ouăle cu ajutorul mixerului electric. Rând pe rând se încorporează şi laptele. Într-un vas separat se cerne faina sarea, praful de copt.
Mixaţi amestecul umed cu cel uscat. Adugati şi romul. Turnaţi aluatul în formă şi coaceţi timp de 40 minute verificând cu scobitoarea. Aluatul este făcut dacă scobitoarea este uscată .
Se scoate tava şi se răstoarnă pe o farfurie mare întinsă. Lăsaţi aşa 5 minute pentru că sucul format să pătrundă în blat . Se ridică tava de pe prăjitura.