- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Sâmbătă de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Andreea Ignat, câștigătoarea sezonului 14 Chefi la cuțite, s-a bucurat de momentele petrecute în bucătăria Retroscena, restaurantul cu o stea Michelin al lui Chef Richard Abou Zaki.
Andreea Ignat, încântată de preparatele Retroscena. Ce delicatese se regăsesc în meniu și cum au inspirat-o în propria afacere: „Este magie. Intri într-o lume nouă”
Andreea Ignat a plecat acasă, la finalul sezonului 14 Chefi la cuțite, cu un premiu în bani, dar și cu un stagiu la Retroscena, restaurantul cu o stea Michelin deținut de Chef Richard Abou Zaki.
Aceasta a vorbit despre experiența în bucătăria de la Retroscena. Mirosul, mobilierul, designul, gustul... absolut totul la Retroscena a încântat-o pe câștigătoare Chefi la cuțite. Andreea a povestit totul în platoul Observator.
„Nu s-a dus din nebunie, oamenii nu te lasă să uiți asta”, spune câștigătoarea Chefi la cuțite.
„Este suprem”, mai spune ea despre Chef Richard Abou Zaki.
Andreea s-a alăturat echipei de top a acestuia la restaurantul din Italia. Acolo a pregătit deserturi, dar și preparate sărate demne de o stea Michelin.
„Este magie. Intri într-o lume nouă”, mai spunea ea despre stagiul la Retroscena. „Pentru mine a fost totul nou... organizare... ca-n armată!”
Pentru Andreea Ignat, diferența dintre un restaurant obișnuit și unul cu stea Michelin constă în: „Totul! Adică, de la cel mai mic detaliu, de cum intri te învăluie un miros superb, specific Retroscena, după care mobilierul, designul pe care l-a conceput împreună cu arhitectul lui Chef Richard, bucătăria, organizarea, gusturile, ideile, adică tu iei o legumă simplă, cum are de exemplu dish-ul cu varză, și iei o varză banală pe care tu o duci la un alt nivel. A fost superb!”
Andreea Ignat, deși nu se gândește să lase dulcele pentru sărat, dorește să implementeze unele idei ale lui Chef Richard în propria afacere: „Vreau să combin câteva elemente din (...) rețetele lui cu patiseria mea. Și am și început.”
Andreea a postat și pe contul său de Instagram un filmuleț în care prezintă meniul Retroscena. Câștigătoarea sezonului 14 Chefi la cuțite a descris atmosfera de la restaurant din perspectiva clientului:
„Ospătarii sunt în armonie perfectă. Ne-au servit cu un Prosecco, am avut un amuse bouche, după care am început meniul.”
„A fost mai mult decât un stagiu: a fost o lecție de excelență, care m-a inspirat să-mi ridic standardele și să-mi urmez pasiunea cu și mai multă dedicare. Sunt recunoscătoare pentru această experiență transformatoare”, a declarat Andreea Ignat.