Cătălina Amargheoalei are 29 de ani şi este un bucătar din Iaşi.
Pasiunea de a găti a moştenit-o de la tatăl ei: "Îmi place să gătesc pentru că am posibilitatea de a impresiona oamenii de la un eveniment la altul prin tot ceea ce gătesc împreună cu echipa mea. Sincer, asta este cea mai mare mulţumire a unui bucătar: să simţi că poţi face oamenii fericiţi prin ceea ce le oferi".
Sunt multe de povestit despre viata ei si daca ar scrie trei romane tot ar mai fi ceva de acoperit
"Cel mai mare vis al meu este să am o locuinţă a mea, indiferent cât de mică sau mare va fi ea. Să privesc în urmă anii în care am muncit pe brânci ca să fie totul ok. Să privesc şi să văd că am făcut ceva pentru mine, pentru sufletul meu, că am un acoperiş deasupra capului şi nu depind de nimeni.", spune concurenta cu lacrimi în ochi.
A avut o copilărie asemănătoare cu cea a Cenuşăresei
Încă din copilărie avea pasiunea asta. "Gătea" pentru cei şase fraţi şi pentru părinţii ei... bucate din pământ pentru că alte jucării nu avea. Nici mama nu i-a fost alături, aşa cum trebuie să fie fiinţa care ţi-a dat viaţă: "Mă trezea la ora patru dimineaţa când pleca mama la serviciu şi mă întreba dacă i-am călcat halatul, dacă i-am călcat lucrurile. Apoi mai dormeam puţin şi mă trezeam să fac treabă prin casă. Dacă nu făceam un lucru, mama ne certa, ne bătea, ne pedepsea. Mama m-a descurajat mereu. Îmi spunea că nu o să reuşesc nimic în viaţă, că nu o să am nimic al meu"
Când găteşte se simte fericită, aşa că a venit la preselecţii pentru a-şi îndeplini un vis şi pentru a-i face pe chefi să zâmbească
"Motivul pentru care îmi doresc foarte mult să particip la emisiunea "Chefi la cuţite" este că sunt dependentă de adrenalina din competiţie. Îmi place să scot din nimic ceva interesant. Specialităţile mele sunt: risotto, paste, amuse bouche, supe creme, ciorbe, peşte, salate, câteva deserturi, vânat(cerb, mistreţ, urs).", spune Cătălina Amargheoalei despre trăirile pe care le avea înainte de intrarea în competiţie.
Chef Dumitrescu: "Mă gândeam că eşti fată, dar nu că eşti un bucătar profesionist. Aşa că de la mine ai un cuţit"
Chef Bontea: "Am primit trei garofiţe, am şi zâmbit când a fost cazul. Îmi pare rău, dar ... ai încă un cuţit"
Chef Scărlătescu: "Crema ta... nu e cremă"