Antena Căutare

Chefi la cutite episodul 5: Frații își declară război, iar chefii sunt mai încercați ca niciodată. Într-un cuvânt un show de excepție!

Încă un episod al mult așteptatei emisiuni începe în forță.

Daca urmariti pagina de facebook a showului, alaturi de cei aproape 150.000 de prieteni, va dati seama de nerabdarea cu care se asteapta un nou episod! Este acolo un permanent dialog, cald si cu zambetul pe buze, iar feed-back-ul primit din partea tuturor este poztiv. Motiv pentru noi sa multumim inca o data aici celor ce ne urmaresc!

Am ajuns la episodul 5 si am vazut oameni frumosi, cu emotiile si stangaciile lor, amatori sau profesionisti, care si-au unit eforturile pentru a primi aprecierea celor 3 chefi! Florin, Catalin si Sorin sunt cu toate simturile incordate, dar condimenteaza totul cu zambete si sfaturi. Faptul ca nu stiu cine le-a pregatit felul pentru degustare sporeste suspansul!

Eusebiu Tuchilus are 21 de ani, dar performanțe greu de egalat! Tânărul a gătit pentru vedete celebre de la Hollywood.

Articolul continuă după reclamă

Sebi a venit la „Chefi la cuțite” pentru a demonstra juriului că are tot ce îi trebuie pentru a merge mai departe în concurs.

Tânărul locuiește în Italia și a venit în țară pentru a-și încerca norocul în fața lui Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, dar și pentru a-și urma visul: acela de a-și deschide o fermă.

Sebi a gătit pentru vedete celebre precum Brad Pitt și Sophia Loren, iar acum speră că va reuși să impresioneze juriul „Chefi la cuțite”.

A pregătit o cremă de mazăre cu tarhon și calcan. Emoțiile sunt mari, dar speră că va reuși.

”Farfuria nu este urâtă, dar îi mai lisește ceva.”, spune chef Bontea.

Scărlătescu: ”Este un copchil. Un puștiulică ce lucreayă de puțin timp în bucătărie. Atât a învățat, atât a știut.”

Când a apărut Sebi, chef Scărlătescu a spus ”Ăsta numai puștiulică nu este.”. Chef Dumitrescu a spus că preparatul nu are legătură cu bucătăria italiană.

Deși nu s-a așteptat nici măcar o secundă, Sebi a primit toate cele 3 cuțite: ”Lucrurile simple nu sunt întotdeauna și ușoare”!. Chef Scărlătescu: ”O să ne batem pentru puștiulică ăsta!” :)))))

Vezi aici rețeta lui Sebi

Următorul concurent este chef bucătar la propriul restaurant. A lucrat cu chef Florin Dumitrescu. ”El m-a învățat tot ce știu”.

Părinții doreau să-l facă medic, dar lui nu i-a plăcut. Și-a deschis un business în piața imobiliară, dar a dat repede faliment. Atunci, mama lui l-a îndreptat către bucătărie, iar acum fiecare farfurie exprimă o părticică din dragostea pe care poartă mamei lui. Când a fost pus la bătaie un post de bucătar, a ajuns la Chef Dumitrescu care i-a spus: ai 300 de kg de carne de curățat. Am spălat 1200 de farfurii singur și nu eram învățat cu așa ceva. AM strâns din dinți până am obținut un post mic de bucătar în bucătăria lui chef Florin Dumitrescu.

”Acum bucătăria este religia mea. Îi mulțumes lui chef Florin pentru ceea ce am ajuns”

”Este un mercenar mic de statură. Apreciez că a creat ceva. Apreciez că a gândit un pic așaaa”, a spus chef Dumitrescu.

Chef Scărlătescu spune: ”Este unul mic cu ochelari”

Gabriela Simion are 38 de ani si este din București! A venit la emisiune în speranța de a-i cuceri pe cei trei chefi cu preparatul său, cunostinte mai vechi ale ei. De cand a participat la MasterChef.

A ales să gătească un ficat de vită marinat. „Am încredere în mine, o să-mi iasă”! Este economist și a lucrat mulți ani în multinaționale, dar de un an și ceva s-a dedicat pasiunii sale pentru gătit. Are un blog de specialitate, gabrielasimion.com, dedicat pasiunii sale. Speră că își va putea îndeplini visul de a ajunge un bucătar de renume. Totuși, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, căci concurenta a făcut dezastru în bucătărie. Nu și-a pierdut firea, ci a continuat să gătească, luptând pentru visul său de a-și deschide un local.

Cu multă atenție, cei trei chefi au degustat preparatul și au jurizat.

După multe chinuri și emoții, verdictul a fost simplu: a primit trei cuțite și va merge mai departe în concurs!

Uite aici rețeta de ficat de vită marinat cu legume caramelizate!

Piță Bogdan are 31 de ani și lucrează ca bucătar la un hotel din Brașov. Pentru el, bucătăria este o relaxare. A venit la emisiune cu un preparat inedit: trandafir de biban cu nero di sepia și sos de șofran. Speră că preparatul îi va impresiona pe cei trei chefi de temut. Cu grijă și migală, concurentul a pregătit preparatul și apoi a așteptat jurizarea, sperând că va impresiona.

„Viața e o competiție, am trecut prin multe încercări grele”, spune acesta plin de optimism și speranță.

„Măi Bogdane, eu sunt bucătar. Și dacă mă legi de picioare cu capul în jos, eu îți fac de mâncare, măi băiatule”, a fost reacția lui chef Scărlătescu, atunci când concurentul a explicat de ce lucrurile nu au mers bine în bucătărie.

Dar chefii au decis: Bogdan merge mai departe!

Uite aici rețeta de trandafir de biban cu nero di sepia și sos de șofran!

Violeta Furduc a venit din Italia, unde locuieste de aproape 10 ani. Amesteca italiana cu ticul sau verbal "acolo-sha", dar si cu o emotie peste a celorlalti concurenti. Cei 3 chefi isi dau seama cu greu ce au in farfurie. "Un ou, cu o chifteluta ...", zice Florin, "si mozzarellaaaa, sub ou e mozzarella", completeaza Sorin ... "E un chec de carne", se baga-n vorba si Scarlatescu. Reteta proprie a Violetei naste controverse. "Din ce te-ai inspirat?", o intreaba cei 3 chefi. "Eu locuiesc la Torino". "Cu ce te ocupai?". "Eram bucatar intr-un showroom cu haine de copii". "Poftim?", intreaba chef Catalin nedumerit, iar Violeta spune ca pentru el a gatit. "Cum, naiba, ma, al dracului de urit si are lipici", exclama Florin cu zambetul pe buze! "Ai aptitudini, dar iti mai trebuie munca, munca si iar munca", incheie Sorin Bontea! Violeta nu trece proba!

Uite aici reteta de cuib de carne cu ou!

Daniel Dumitru are 34 de ani, este din București și este bucătar de profesie. A ales să gătească calamar cu cartofi dulci, în speranța ca îi va impresiona pe cei trei chefi. „Fac bucătărie de la 15 ani”, a mărturisit acesta. Rugat de tatăl său să se apuce de muncă, Daniel a ales să se specializeze în arta culinară. La 21 de ani deja lucra pe vase de croazieră. „Am călătorit în 80% din toate țările lumii. Am fost atacat de pirați în Somalia, dar n-au reușit, că aveam securitate de la Mossad” Și se pare că nici de uraganul Katrina nu a scăpat: "nava noastra a fost prinsa intre doua valuri teribile. Atunci am simtit frica! S-a indoit puntea, vasul a luat apa, cateva cabine au fost spulberate...". Brrrrr.

Viața bucătarului nu a fost deloc lipsită de surprize! La prima vedere a preparatului, cei trei chefi au fost impresionați. Și supriza a fost mare și când bărbatul și-a prezentat palmaresul. N-a trecut mai departe. "Baaai, se vede pe el ca are tone de experienta", parca se oftica cei 3 chefi! "E greu sa lucrezi sub presiune, n-a rezistat psihic", raspund tot ei. "Asta a fost sa fie, n-a fost ziua mea", a concluzionat Daniel.

Uite aici rețeta de calamari umpluţi cu cartofi duci servit cu proseco cream sos!

Vitalie Ftomovici. Corporatist. "Cand gatesc, ma detasez de tot". S-a detasat si de reteta pusa-n practica. E panicat. Repeta: "nu mi-a iesit, nu mi-a iesit"! Apoi intra-n camera groazei timp in care farfuriile sale se indreapta catre cei 3 chefi! "Avem creson in paste, numai, ma, s-a terminat!", e dezamagit Catalin. Florin a luat o gura si si-a dat capul pe spate: "mamaaaa, cat ardei iute a pus astaaa! E fanul tau, Scarlatescule". Catalin ghiceste ca e corporatist, iar Sorin ca e "rasad" de la Stefan cel Mare, adica moldovean. Florin nu mai poate sa vorbeasca. De la iuteala :))). Sfatul lor pentru Vitalie suna asa: "Ca sa creezi, trebuie sa inveti intai sa mananci!". Si, cand nimeni nu se mai astepta, Vitalie merge mai departe. A simtit nevoia sa se aseze. Ii tremurau mainile de emotie. E coplesit!

Baleca Mihaela este casnică și va prepara mini torturi cu urdă de capră și ganache de ciocolată neagră.

Imediat după ce s-a apucat de gătit, Mihaela a întâmpinat o serie de probleme: ”Mi se pare că totul este împotriva mea. Nu găsesc ce-mi trebuie, cântar, cuțit. Am uitat să pun praf de copt. O să iasă o amandină”.

După ce a gustat, chef Bontea a dat verdictul: ”E clar, nu este cineva profesionist. Este o doamnă. ”

”O doamnă care are copii nu o să le dea niciodată cantitatea asta de ciocolată.”, este de părere chef Dumitrescu.

Pe chef Dumitrescu nu l-a convins să-i dea cuțitul lui. Chef Scărlătescu s-a hotărât să-i dea o șansă, iar chef Sorin Bontea i-a dat al doilea cuțit, care o duce în etapa următoare.

Vezi aici rețeta preparată de Mihaela!

Simpatici, foarte simpatici! Doi frati ardeleni cu vorba molcoma si preparate delicioase!

Daniel și Andrei sunt frați și, pe lângă faptul că sunt artiști, amândoi iubesc bucătăria. Sunt pasionați de rețete vechi, dar și noi, au experiență în bucătăria de restaurant și, deși au doar 19, respective 17 ani, vor să arate că merită un loc în competiția de la Antena 1.

Daniel pregătește sarmale cu păsat și cu hribe. O rețetă învățată de la bunica lui de la țară.

”Eu făceam mâncare pentru familie. Am învățat fripturi, preparate de bază, încetul cu încetul. Am făcut chestii pe care nu le mâncau nici măcar câinii. Aveam 17 ani când am fost promovat ca bucătar-șef”.

”Peentru a participa la această emisiune a trebuit să-mi dau demisia de la restaurantul la care lucram. Nu puteam să-mi încurc nici patronul, nici echipa și eu doream să-mi îndeplinesc visul de a participa la această competiție”.

Andrei a ales să prepare un beef Wellington cu trufe şi sos de parmezan pentru că este un preparat ușor defăcut.

”Dacă făceam un prepara și ieșea prost fratele meu lua vina asupra lui de fiecare dată. Spunea că el l-a făcut”.

La vederea farfuriilor, chefii au fost foarte încântați: ”Sarmaleeeeeeeee!!!!!!”

Chef Scărlătescu: ”Uitați-vă și voi ce nebun. Să faci așa ceva aici. N-am văzut în viața mea sarmale cu flori... de post. Eu sunt curios dacă îi dau un sac de fasole ce face cu el. ”

Chef Bontea: ”Eu nu înțeleg o chestie. Faci sarmale de post, dar lângă îmi dai o coastă de porc afumată. Este femeie, trecută de 50 de ani, cu experiență în bucătărie.”

Chef Dumitrescu: ”Din punctul meu de vedere e mai greu să faci sarmale de post decât sarmale din carne. Ăștia care știu să facă sarmale de post bune știu să facă mâncare. Eu cred că este un călugăr care are cel mult 55 de ani”.

Chef Dumitrescu a lucrat cu el, și îi dă un cuțit foarte meritat. Chef Scărlătescu a spus că i-ar plăcea foarte tare să se fi înșelat când nu i-a dat cuțitul. Decizia stă în chef Bontea care îi dă cuțitul: ”Felicitări!”, iar Daniel trece în etapa următoare.

Andrei spune că visul lui cel mai mare este ca până la vârsta de 20 de ani să devină chef.

Chef Bontea: ”Mușchiul de vită e acolo unde trebuie. E gătit bine. Eu spun că este femeie, 30 de ani, are experiență vreo 7-8 ani de bucătărie”

Chef Dumitrescu: ”Tehnică are. Este un bucătar cu experiență. Cel puțin 15 ani de meserie.”

După ce a aflat povestea lui Andrei, chef Bontea nu s-a putut abține: ”Pe mine m-ai lăsat mut”.

Chef Scărlătescu i-a dat cuțitul lui: ”Îl meriți!!!!”, chef Bontea nu a apreciat faptul că a schimbat rețeta clasică și nu i-a dat cuțitul lui. Chef Dumitrescu l-a dus în etapa următoare: ”Bravo, mă, băiatule!”.

Gagea Adrian este născut într-o zi de vineri 13, și se pare că asta nu i-a purtat noroc.

”Mă simțeam minunat! Eram o mică vedetă în oraș. Apoi a venit o perioadă în care am descoperit bucătăria. Între antrenamente am făcut un curs de bucătar și în perioada de pauză competițională m-am angajat ca și bucătar.”, își amintește concurentul nostru, fost jucator de volei.

Adi a pregătit un piept de rață foarte gustos, dar nu i-a ieșit sufleul de cartofi dulci care nu s-au copt suficient.

De cum au văzut farfuriile, chefii și-au pus mâinile în cap! ”Mamăăăăăă!”

Chef Bontea: ”Este un băiat tânăr, 25 de ani, lucrează în construcții ”.

Chef Scărlătescu: ”I-a pus exact ce-mi place mie. Văd că are și niște boabe de rodie și niște semințe. Cred că este un tânăr de 19 ani pasionat e calculatoare”.

Chef Dumitrescu: ”Cred că e un arab care a vrut să gătească franțuzește.”

Când au aflat că Adi a lucrat în bucătăria lui Raymond Blanc, chef Scărlătescu a spus: ”Eu aș lucra și la el în grădină, pe cuvânt.”

”Ai ieșit dintr-un rețetar fix, și asta este ce poți tu”, a spus chef Dumitrescu supărat și nu i-a dat cuțitul lui. ”Legat de mâini și nu fac asta”, i-a spus și chef Scărlătescu la fel de decepționat. Nici acesta nu i-a dat cuțitul lui. Nici chef Bontea nu i-a dat cuțitul: ”Cred că ai avut o zi foarte proastă”.

Cei trei chefi s-au duelat pe bune! Chef Scărlătescu: ”Eu știu cel mai bine să fac de mâncare! Fii invidios, mă!”... A renunțat la job ca să vină la emisiune! Sebi a gătit pentru Brad Pitt și Sophia Loren, iar apoi i-a dat gata pe cei tr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Citește și
x