Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Chefii români se pregătesc pentru Olimpiada Mondială a Bucătarilor

Ne pregatim pentru olimpiada bucătarilor. Mai exact, nouă bucătari români, toți bărbați, vor pleca în luna februarie la cea mai mare competiție culinară din lume. Toți concurenții vor găti non-stop 24 de ore.

Exista bucatari care fac din pasiune totul. Iar in acest caz, veleitatile trebuie aratate musai intr-un concurs de profil. Pe scurt, o echipa de noua tineri bucatari va reprezenta Romania in cea mai mare competitie culinara din lume, care va avea loc luna viitoare la Stuttgart.

Reporter: Dragos, spune-mi cum este in calitatea de capitan de echipa?

Dragos Bercea, chef: Este o mare onoare pentru mine, sa fiu capitanul echipei nationale de bucatari a Romaniei, dar nu as putea sa fa asta fara o echipa pregatita cu care sa fac preparate bune pentru a reprezenta Romania la Olimpiada Mondiala de Bucatarie. O sa avem doua probe, una restaurantul natiunilor, unde vom gati preparate romanesti interpretate modern, o a doua proba, chef table, unde avem 12 clienti intr-o bucatarie de sticla. La rest natiunilor o sa folosim raci, rapane, macese, ciuperci, ce gasim la noi in tara.

Ingrdientele preparatelor sunt evident diferite. Exista insa si unele general valabile creativitate, imaginatie, talent si muuulta rabdare.