Căutare Live

Face boacăne la școală și „minuni culinare”! La 12 ani, David Nistorov e o vedetă în bucătărie: „Sigur nu își vor da seama că în spatele farfuriei se află un copil!”

Totul a pornit de la o rugăminte adresată mamei de a-i face clătite. Se întâmpla acuuuum mulți ani, iar astăzi, la 12 ani, e un as în bucătărie! Și, da, vrea să devină chef când va fi mare, ceea ce pare un vis mai mult decât realizabil! În fața chefilor va veni cu un desert căruia nu îi poți rezista: lapte de pasăre!

Totul a pornit de la o rugăminte adresată mamei de a-i face clătite. Se întâmpla acuuuum mulți ani, iar astăzi, la 12 ani, e un as în bucătărie! Și, da, vrea să devină chef când va fi mare, ceea ce pare un vis mai mult decât realizabil! În fața chefilor va veni cu un desert căruia nu îi poți rezista: lapte de pasăre!

David Nistorov are doar 12 ani și este pasionat de dans, dar și de gătit: ,,Pentru mine este o provocare această emisiune, vreau să îi impresionez pe chefi. Când voi fi mare vreau să mă fac bucătar.”.

Face boacăne la școală și „minuni culinare”! La 12 ani, David Nistorov e o vedetă în bucătărie: „Sigur nu își vor da seama că în spatele farfuriei se află un copil!”

După cum am menționat anterior, povestea lui din bucătărie a început în joacă, în momentul în care i-a luat locul mamei pentru a-și pregăti singur un desert. Pofta de clătite l-a făcut să realizeze că găsește la fel de multă plăcere în pregătirea lor, ca în degustare. Așa că David a încercat și alte rețete, în special dulci, iar imaginația caracteristică vârstei l-a ajutat să obțină cele mai inedite preparate. Micul bucătar vrea să impresioneze la masa juriului printr-o rețetă semnată de chef Florin Dumitrescu, lapte de pasăre cu sos de cafea: ,,Îmi doresc mult să îi cunosc pe jurați, dar în special pe chef Florin, pentru că are părul ca mine. Sigur nu își vor da seama că în spatele farfuriei se află un copil.”.

Un exemplu al curajului în fața provocărilor culinare, David a respectat cu brio standardele unui preparat jurizat dur, dar pregătit cât mai corect, conform tehnicilor de aur ale bucătăriei. Juniorul a demonstrat că nu e un novice și cunoaște temperaturile optime, modalitățile în care poți combina ingredientele pentru a obține cele mai savuroase rezultate, dar și greșelile pe care ar trebui să le evite: ,,Termometrul trebuie să ajungă la 80 de grade, apoi compoziția va fi transferată în bol. Acesta e un moment mai greu, trebuie să am grijă să nu se taie. Presiunea este mare, trebuie să mă încadrez în timp.”.

A obținut admirația chefilor, chiar dacă sosul de cafea s-a tăiat nițeluș. „Nu a fost fabulos, dar a fost foarte bine!”, l-a încurajat Chef Scărlătescu.

Un filipinez face spectacol: „Astăzi o să gătesc tot ce sunt eu, o să pun dragoste, pasiune!”/ Chefii: „Pastele acestea ... CONCURS! AloShop pune la bătaie tigaia Regis Stone Griddle Pan, cu care poți face un grătar de cinci stele!...
Ultimele știri
x