Este cunoscut faptul că este un remediu minunat în nenumărate boli, dar mulţi fac o greşeală de neiertat atunci când îl prepară
Toată lumea prepară mujdeiul de usturoi cu sare, dar specialiştii spun că nu am putea face greşeală mai mare.
”În usturoi există două substanțe – aliina și alinoza – despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Alicina nu trebuie amestecată cu sare în mujdei, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, atenţionează specialiștii.
Este recomandat ca mujdeiul să fie preparat cu ulei de măsline de calitate superioară.