Antena Căutare

L-a vrut chef Dumitrescu, dar l-a luat chef Scărlătescu. Cine este Cătălin Banu, PRIMUL ales în echipa roşie

Cătălin Banu a venit singur la degustările pe nevăzute pentru că "mama, tata sunt la serviciu, sora mea este la şcoală, iar prietenii mei sunt împrăştiaţi prin ţară".

Cătălin Banu a venit singur la degustările pe nevăzute pentru că "mama, tata sunt la serviciu, sora mea este la şcoală, iar prietenii mei sunt împrăştiaţi prin ţară".

Tânărul este din Târgovişte şi este bucătar. "Iubesc ce fac, adică să gătesc. Îmi place bucătăria. Iubesc stresul şi nebunia de acolo.", spune mândru concurentul de 24 de ani.

Nimeni din familie nu este bucătar, dar asta nu l-a făcut să renunţe la visul lui nici măcar atunci când "oamenii strâmbau din nas".

"Eu am fost mai bezmetic, aşa, de mic copil. Ei nu au ştiut să aibă grijă de mine aşa cum trebuie. Au divorţat când aveam 12 ani şi eu am luat-o pe arătură. Adică nu mai aveam treabă nici cu ce zice mama, nici cu ce zice tata. Făceam ce voiam. M-am plimbat de la unul la altul.", îşi aminteşte simpaticul concurent.

"Prefer să văd partea bună: că toate lucrurile prin care am trecut, bune şi rele, suişuri şi coborâşuri m-au făcut să-mi găsesc pasiunea în viaţă", mai completează el.

"Bucătăria m-a salvat de tot"

Până acum 2-3 ani nu ştia ce va face în viaţă, acum nu ştie ce altceva ar putea face în afară de bucătărie. A plecat să lucreze în Cipru şi a fost repartizat de către agenţie direct ca ajutor de bucătar.

"Eu voiam barman sau ospătar, dar încet, încet am văzut că tot ce-mi dădeau să fac ieşea gustos", îşi aminteşte Cătălin Banu.

Acolo l-a întâlnit pe mentorul lui, un bucătar bulgar. Bucătarul se numea Pavel Shalamanov avea 32 de ani şi 15 ani experienţă şi o foarte mare pasiune pentru gătit. Cu timpul, urmărindu-mă, a înţeles că şi eu am o pasiune. "Încet, încet m-a ajutat să înţeleg şi să învăţ ce am de făcut şi cum să mă descurc în meseria asta. În puţinul timp de când gătesc am evoluat mult, nu numai ca bucătar ci şi ca persoană. Eu sunt încă la început, mai am foarte multe lucruri de învăţat, dar ştiu că pot şi că nimic nu este imposibil atunci când îţi dedici tot sufletul acelui lucru. El mi-a împărtăşit din pasiunea lui şi m-a învăţat enorm de mult. M-a învăţat că el îmi dă o reţetă pe care eu pot să o schimb puţin şi devine a mea. Asta poate să însemne reţeta de un milion de dolari", povesteşte Cătălin cu nostalgie în glas.

Acum, Cătălin Banu lucreaza la Zexe, o zahana din Bucureşti foarte apreciată! "Ce vrei să te faci când o să fii mare?", îl intreabă Chef Florin, iar concurentul i-a spus că vrea să fie Chef şi să aibă propriul restaurant de succes.

Deşi ştie să gătească multe delicatese, mâncărurile preferate sunt cele tradiţionale: sarmalele de porc, ciorba de perişoare şi puiul la cuptor cu cartofi.

Cei trei chefi s-au luptat "la cuţite" pentru el

Cătălin spune că a venit la emisiunea "Chefi la cuţite" pentru că nu a putut rata ocazia de a sta pe lângă cei mai buni chefi din ţară. "Este foarte important pentru mine să iau cuţitul".

Şi numai că a luat TOATE cele trei cuţite, dar chiar a stârnit reale dispute între ei.

Chef Florin Dumitrescu: "Este genul de farfurie din care aş mai cere încă o porţie. Este genul de gust pe care aş vrea să-l întâlnesc la toţo bucătarii cu care vreau să lucrez. Sigur o să lucrezi cu mine!"

Chef Sorin Bontea: "Ai potenţial, bravo! E bună! Vom face treabă împreună."

Chef Cătălin Scărlătescu: "Cătălin, uită-te la ăştia şi uită de ei! Ne cheamă pe amândoi Cătălin şi o să lucrăm împreună".

Cătălin a reuşit să-i convingă pe cei trei juraţi cu o mâncare pe cât de gustoasă pe atât de surprinzătoare: Nikujaka!

Chef Sorin Bontea are echipa argintie: ”Contează foarte mult să te respecte ca și chef”. Cine sunt concurenții pe care s... L-a sfidat pe chef Scărlătescu și a devenit aliat în echipa neagră! Eusebiu Tuchilus a gătit pentru Brad Pitt și a renun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x