Octavian Manole a demonstrat că ambiția este cea mai importantă calitate a unui bucătar. Acum, acesta luptă în echipa roșie, alături de chef Cătălin Scărlătescu.
A fost un elev strălucit în primii ani de școală. Când s-a mărit a pus școala pe planul secund. Părinții au pus piciorul în prag și așa a ajuns să facă Masterul la Facultatea de comerț.
A lucrat în domeniul bancar, dar și în mediul jurnalistic. Dar parcă tot bucătăria a rămas cea mai mare pasiune.
Primul job a fost cel de a sorta filme pentru adulți. Apoi a fost voluntar la un castel din Franța, unde a prins secretele bucătăriei. S-a întors în țară și s-a angajat ca bucătar.
A venit la emisiune și, pentru a-i convinge pe cei trei chefi, a ales să facă un desert deosebit: Biscuite dens de ciocolată, ganache de ciocolată cu portocală şi dantelă de caramel cu migdale şi coajă de portocală confiată.
Reacția chefilor a fost unanimă: ”Mamăăăăăă, ce interesant! Aoleu!”. Când au gustat nu-și mai puteau stăpânii emoțiile: ”Mămicăăăăăă!”.
”Mare păcat!”, a spus chef Florin la derută, apoi a continuat: ”Este incredibil. Este perfecțiunea. Nu am gustat niciodată așa ceva. Este incredibil de bun”.
Octavian a trecut cu bine nu doar de preselecții, cât și de etapa următoare. Astfel, concurentul a ajuns în echipa roșie, condusă de chef Cătălin Scărlătescu.
La 22 de ani, povestea lui e cutremurătoare! Abandonat de părinți, s-a apucat de muncă la 15 ani și a îndurat dureri cât... S-a întors roata! Chef Bontea nu i-a dat votul său, dar a ajuns să îl ia în echipă! Mihai Constandache, tânărul care a î...