Marți seară, premiera sezonului special Chefi la cuțite a strâns în platoul celui mai iubit show culinar mătuși, bunici, nepoți, copii, sau chiar gemeni, toți reuniți de aceeași pasiune pentru gătit.
Abundența fructelor și a legumelor din cămara Lidl, varietatea de cărnuri, lactate și condimente i-au inspirat pe concurenți și le-a oferit libertate în a crea rețetele ideale.
Prima farfurie a serii, inspirată din bucătăria coreană, a fost una de trei cuțite. La doar 5 ani, Karina Gherasim, unul dintre juniorii talentați ai sezonului, a reușit să le demonstreze chefilor că pasiunea pentru gastronomie nu are vârstă, dar și să îi cucerească inima juratului său preferat, Sorin Bontea.
Spectacolul gastronomic nu s-a oprit aici, căci pe bandă au început să își facă apariția printre cele mai spectaculoase preparate, meniuri întregi de degustare. Așa se face că jurații s-au ”confruntat” cu cea mai copioasă jurizare pe nevăzute din cele șase sezoane ale emisiunii: “La cât de multă mâncare este, s-a oprit banda! Avem mâncare pentru trei ani de Paște!”, se amuza chef Cătălin Scărlătescu.
Concurenții au folosit cele mai proaspete ingrediente din cămara Lidl, pentru a pune în farfurii rețete speciale, care să îi impresioneze pe cei trei maeștri ai bucătăriei. De la aperitiv, main-course și desert, familiile s-au întrecut pe sine la bancul de lucru și au pus pe bandă, de cele mai multe ori, câte trei farfurii pentru fiecare dintre jurați.
Surpriză de proporții în noul sezon Chefi la cuțite: "Nu am jurizat niciodată atât de multe preparate în prima etap...