Noul sezon al emisiunii Chefi la cuțite aduce porții duble de adrenalină, amulete periculoase și probe surprinzătoare, menite să arate cine are stofă de bucătar în adevăratul sens al cuvântului.
Cel de-al patrulea battle a venit la pachet cu ruleta ingredientelor și cu un battle extrem de dificil. Descoperă ce au avut de gătit și pe ce preparate îndrăznețe au pariat, în ediția din 23 aprilie 2025 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 15.
Ruleta ingredientelor a dat bătăi de cap chefilor! Pe ce preparate inedite au pariat cei patru jurați, în ediția din 23 aprilie 2025 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 15
Cel de-al treilea battle de la Chefi la cuțite sezonul 15 a venit cu o probă inedită pentru cele trei echipe. De data aceasta, frumoasa Irina Fodor și-a făcut apariția în bucătărie și a adus în platou și a mult temutaa roată a ingredientelor. Aceasta a anunțat faptul că fiecare Chef trebuie să rotească ruleta și să primească patru ingrediente. Emoțiile au fost mari și, rând pe rând, Chef Alexandru Sautner, Chef Orlando Zaharia și Chef Richard Abou Zaki au mers la ruletă și au învârtit-o.
Primul care a vrut să învârtă de roată a fost chiar Chef Richard Abou Zaki, iar lui i-a picat: kiwi, hamsii, semințe de dovleac și popcorn.
Următorul jurat care a învârtit de roată a fost Chef Orlando Zaharia, iar el s-a ales cu următoarele ingrediente: momițe de vițel, fudulii de curcan, popcorn și fasole roșie.
Și Chef Alexandru Sautner a învârtit de roată și i-a picat: kiwi, hamsii, popcorn și carne tocată.
„Surprizele și twisturile nu s-au terminat. Degustătorii noștri de astăzi sunt modeliști, adică oameni care practică modelism static, fac machete din plastic, din lemn, din rășină, din hârtie. Oameni migăloși cu multă imaginație și care au meșteșugul în mână”, a spus Irina Fodor.
Fiecare chef a încercat apoi să își aleagă un preparat în care să poată integra cele patru ingrediente inedite. Misiunea nu a fost deloc simplă, dar fiecare a dat tot ce a avut mai bun pentru a reuși să treacă de acest battle cu bine.
Astfel, Chef Alexandru Sautner și-a dorit ca de data aceasta echipa lui să pregătească o doradă rose pe un pat de beurre blanc cu mandarină și kiwi cu o hamsie prăjită deasupra și lângă un inel de cartof tras la tigaie cu carne tocată și gălbenuș de ou confiat alături de spumă de cartof.
Chef Orlando Zaharia a decis să facă un sos din fuduliile de curcan, iar momițele de vițel să le gătească stil pane alături de un mușchi de vită cu verdețuri. Pentru a integra popcornul și fasolea roșie, acesta a considerat că cea mai bună variantă ar fi să le lege cu porumb copt.
Chef Richard Abou Zaki a hotărât să meargă pe o carne de vită cu multe sosuri, cu sare aromatizată de dovleac, sare maldon și popcorn. Acesta a ales în cele din urmă un sos de spanac cu extract de kiwi, sos de ardei roșu, sos de ardei galben, sos de usturoi, sos de hamsie, sos de anșoa, sos de sfeclă cu roșii și oțet balsamic, un ulei de pătrunjel, un ulei de mărar și un sos de Marsala cu trufe.
Iată așadar ce rețete inedite au pregătit și pe ce farfurii au pariat cei trei, în ediția din 23 aprilie 2025 a emisiunii Chefi la cuțite. Aceștia au demonstrat încă o dată că un bucătar priceput se pricepe să îmbine armonios chiar și cele mai surprinzătoare combinații de ingrediente.
Ești o persoană creativă și îți place să răspunzi provocărilor? Vlad Cazino te invită să învârți roata magică a ingredientelor nebune și să creezi cea mai trăznită rețetă posibilă. Învârte roata, descoperă ingredientul surpriză cu care va trebui să creezi o rețetă cu un nume cât mai creativ. Săptămânal, cele mai inventive rețete vor fi premiate cu vouchere în valoare de 250 de lei, iar la final cu marele premiu: un voucher de 1.500 lei. Înscrie-te la concurs pe https://roataretetelor.a1.ro/.