Antena Căutare

De ce pizza este rotundă, dar este ambalată într-o cutie pătrată de carton. Explicația pe care nu mulți o știu

Cu siguranță ai observat faptul că pizza, deși este rotundă, vine în cutii pătrate. Totuși, puțini sunt cei care știu care este explicația acestui lucru.

cutii cu pizza Galerie
În general, pizza este ambalată în cutii pătrate, iar explicația te va surprinde | sursa foto: Shutterstock

Pizza este, fără doar și poate, unul dintre cele mai îndrăgite și consumate mâncăruri în întreaga lume. În combinații clasice de ingrediente sau folosind rețete surprinzătoare, dulci sau sărate, pizza a fost și va rămâne una dintre cele mai populare mâncăruri.

Totuși, mulți s-au întrebat de ce pizza vine ambalată într-o cutie pătrată, deși ea are formă rotunda. În rândurile de mai jos vei descoperi și care este explicația pentru acest lucru.

Citește și: Pizza prosciutto e funghi. Rețeta pe care o poți face chiar la tine acasă

De ce pizza este rotundă și totuși vine ambalată într-o cutie de formă pătrată

De cele mai multe ori, atunci când primești cutia de carton cu pizza fierbinte, atenția ta toată se concentrează asupra mâncatului. Practic, simțurile tale sunt acaparate cu totul de bogăția de arome și mirosuri. Totuși, sunt și persoane care sunt atente la detalii și au observat faptul că pizza, deși este rotundă, vine ambalată în cutii de formă pătrată. Explicația este una cât se poate de surprinzătoare.

Citește și: Un bărbat și-a cumpărat o pizza, dar când a deschis punga a avut parte de o surpriză uriașă. Ce a descoperit în interior

Astfel, potrivit celor de la mentalfloss.com, totul are legătură cu industria producătorilor de carton. Practic este mult mai simplu și eficient să faci cutii pătrate sau dreptunghiulare decât unele rotunde. Nu doar că vei consuma mai multă materie primă, dar vei avea și mai multe resturi după procesul de fabricație. În plus, forma pătrată sau dreptunghiulară este mult mai ușor de depozitat oriunde, mai ales dacă e să ne gânduim la ideea de a stivui fie cartoane goale, fie unele pline cu pizza.

Singurul motiv pentru care cineva ar alege să facă o cutie rotundă precum forma pizzei este aspectul. Din punct de vedere al economiei de spațiu, cutiile pătrate sunt cele mai bune.

Citește și: De ce există obiectul alb din interiorul cutiei cu pizza. Mulți îl aruncă pentru că nu știu despre ce e vorba

Totuși, cu siguranță ai observat că sunt și restaurante care au cutii de pizza în formă de triunghi, pentru a pune o felie, dar acestea nu sunt la fel populare precum clasicele cutii pătrate din carton.

Totuși, un detaliu interesant este faptul că prin anii 1800-1900, atunci când încă nu se inventaseră cutiile de carton pentru pizza, vânzătorii transportau mâncarea în niște containere metalice care permiteau menținerea căldurii în interior. Abia ulterior, niște ani mai târziu, producătorii au găsit modul perfect de-a menține căldura unei pizza și de-a preveni acumularea de umezeală excesivă ce strică partea crocantă a alimentului. Astfel, cutiile pătrate din carton au devenit cele mai utilizate ambalaje pentru pizza.

De ce se pune la geam sau la ușă o pungă cu apă și monede, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu... De ce nu este bine să dăruiești ceasuri persoanei iubite. Ce se spune din bătrâni despre acest gest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x