Claudiu Gherghuț a ales să meargă mai departe în show-ul culinar Chefi la cuțite în echipa lui Chef Orlando Zaharia.
Concurentul a impresionat toți cei patru jurați cu preparatul său extraordinar. Tânărul în vârstă de 30 de ani este de meserie sous chef în Franța, iar povestea lui de viață le-a atras atenția celor patru jurați.
El le-a mărturisit că a muncit din greu, fiind plecat de 20 de ani din țară. El s-a îndrăgostit de bucătărie și tot ce înseamnă gătit în Italia, acolo unde a locuit cu mama lui pentru o vreme. Acum, după ani de străduință, Claudiu a reușit să fie sous chef la un restaurant cu o stea Michelin.
Detalii neștiute despre Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui chef Orlando Zaharia| Interviu Exclusiv
După ce a primit cuțitul de aur, Claudiu Gherguț ne-a răspuns curiozităților, dezvăluind detalii noi despre începutul carierei lui în bucătărie, dar și despre preparatele nemaipomenite pe care le poate face.
Ai avut o copilărie grea și ai muncit mult ca să ajungi unde ești astăzi. Îți mai amintești ce preparat ai făcut pentru prima dată, atunci când ai decis că bucătăria este marea ta pasiune?
"Prima dată când am avut oportunitatea de a propune un preparat a fost în 2018, la restaurantul CROCODILE din Strasbourg. Chef-ul voia să mă testeze și mi-a cerut un preparat. A fost o presiune destul de mare, având în vedere că restaurantul avea o stea Michelin. Am făcut o înghețată de nucă de pin cu un gel de pin afumat deasupra, o supă de dovleac și semințe de dovleac trase la barbecue. Clienții au apreciat foarte mult si Cheful m-a complimentat", ne-a mărturisit Claudiu.
Care este felul tău de mâncare preferat pe care îl gătești cel mai des?
"Îmi place sa gătesc foarte mult pește. Este și pe gustul meu de consumator", ne-a răspuns Claudiu.
Dacă ai participa acum din nou la prima probă la Chefi la cuțite, ce preparat ai alege să faci?
"Dacă aș participa din nou la prima proba a emisiunii cred ca aș alege același preparat cu care am fost jurizat, pentru că am foarte mare încredere în farfurie. Ori un preparat pe bază de păstrăv, cu solzi făcuți din migdale ușor rumenite, mazăre și un sos tăiat cu oțet de cireșe. Cum vă spuneam, îmi place foarte mult să gătesc pește", a spus concurentul.
Dacă chef Orlando Zaharia ți-ar cere să îi pregătești tortul pentru ziua lui de naștere, ce desert ai face?
"Foarte grea întrebarea aceasta. Cred că aș merge pe un desert pe bază de fructe și legume... ceva lejer. Prima combinație ar putea fi: ardei, zmeură și lime. A doua variantă: ciocolată și ciuperci cu usturoi negru", ne-a povestit Claudiu.
Radu Ștefan Bănică a știut de mic că va fi artist. Detalii surprinzătoare despre ce îl motivează să-și urmeze visul | Ex... Andy Van De Gucht, cuțitul de aur al lui chef Richard Abou Zaki, dezvăluiri despre parcursul lui în bucătărie| EXCLUSIV...