Antena Căutare

Afecțiunea pe care 8 din 10 persoane o au. Scapi foarte greu de această bacterie

O boală cu un debut discret și nedureros afectează tot mai mulți români. Opt din zece români suferă de parodontoză, o infecție la nivelul cavității bucale, cauzată de bacterii și tartru. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de o clinică stomatologicădin Capitală. Partea proastă e că mulți nici nu știu de acest lucru.

O afecțiune cu un debut discret și nedureros afectează tot mai mulți români. Opt din zece români suferă de parodontoză, o infecție la nivelul cavității bucale, cauzată de bacterii și tartru. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de o clinică stomatologică din Capitală. Partea proastă e că mulți nici nu știu de acest lucru și această bacterie este eliminată greu din organism.

Paradontoza este adesea cunoscută sub numele de „boala gingiei” și este o condiție foarte frecventă în care gingiile și structurile parodontale mai profunde devin inflamate.

Această inflamație a gingiilor, care are de obicei forma roșeață, umflare și tendință de sângerare în timpul periajului, este răspunsul organismului la anumite bacterii care au fost lăsate să se acumuleze pe dinți.

Deși este o parte a sistemului de apărare al organismului, acest răspuns inflamator poate provoca daune grave. Dacă este lăsată necontrolată, inflamația se poate răspândi sub gingii și de-a lungul rădăcinilor dinților, provocând distrugerea ligamentului parodontal și a osului suport. Acest lucru duce în cele din urmă la slăbirea și pierderea potențială a dinților, potrivit descopera.ro.

Parodontita este cauzată de anumite bacterii (cunoscute sub numele de bacterii parodontale) și de inflamația locală declanșată de aceste bacterii.

Deși aceste bacterii parodontale sunt prezente în mod natural în gură, ele sunt dăunătoare atunci când condițiile sunt potrivite pentru ca acestea să crească dramatic în număr.

Acest lucru se întâmplă atunci când un strat de bacterii și reziduuri alimentare, cunoscut sub numele de placă, se acumulează și este lăsat neperturbat pe dinți, de obicei în zone greu accesibile, cum ar fi între dinți.

Bacteriile mai periculoase sunt capabile să prospere și să se multiplice, producând unele produse secundare nocive care stimulează răspunsul inflamator defensiv al organismului în gingii.

Dacă placa bacteriană moale nu este îndepărtată prin periere, mineralele sunt depuse în ea în timp și devine un depozit dur pe dintele numit tartru. Prezența tartrului încurajează creșterea plăcii bacteriene față de rădăcinile dintelui.

Cum scapi de burtă în 7 pași. Alimentele interzise la cină... ALARMANT! Boala care face ravagii în România. Medicii avertizează!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x