În ultimii zece ani, alimentele pe care le punem pe masă nu au devenit neapărat mai sănătoase. Iar crenvurştii sunt cel mai bun exemplu. Un studiu realizat în perioada 2009 - 2017 arată că aceste mezeluri conţin mai multe E-uri şi de două ori mai mulţi aditivi.
Totul este perfect legal. Pentru că producătorii pot alege dintr-o listă de vreo 400 de substanţe chimice permise în Uniunea Europeană.
Crenvurştii sunt printre cele mai cumpărate mezeluri de către Români, şi printre cele mai ieftine. Deşi compoziţia lor este stabilită de un regulament european, asta nu îi face neapărat sănătoşi.
În 2009, din lista de peste 400 de E-uri permise în alimentaţie, producătorii din România foloseau, în medie, doar 5 substanţe pentru prepararea crenvurştilor. Lor li se mai adugau, tot în medie, zece aditivi pe produs. Cum arată lucrurile după aproape 10 ani? Mâncăm mai prost. Iar legea o permite.