Antena Căutare

Rețetă de salată aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval

Pentru mese festive, sau mesele sărbătorilor de iarnă o interesantă rețetă de salată aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval.

Salată aperitiv pentru mese festive
Salată aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval

O alternativă la clasica salată de boeuf, preparată pentru diverse mese festive, poate fi această spectaculoasă salată aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval.

Este o salată plină de savoare și culoare ce nu necesită foarte multe ingrediente și nici timp îndelung de preparare.

Ingrediente pentru rețeta de salată aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval:


  • 1 kg cartofi roșii
  • 350-400 gr cașcaval afumat
  • 2-3 mere acrișoare
  • 450 gr castraveți murați
  • 150 gr maioneză
  • 150 gr muștar
  • 150 gr iaurt
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1-2 buc sfeclă roșie
  • sare, după gust

Mod de preparare pentru rețeta de salată aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă, ca și la salata de boeuf, clasică. Apoi se scurg, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se toacă în cuburi micuțe și de mărimi aproximativ egale.

Sfecla roșie se curăță și se toacă ăn bucăți mai mari, apoi se pune la fiert în puțină apă cu sare. Când este bine pătrunsă se scurge, se lasă să se răcească și se toacă în cuburi de mărimea celor de cartofi.

Tot în cuburi se taie și cașcavalul și castraveciorii, iar ceapa verde se toacă rondele.

Când avem toate ingredientele tocate, asamblăm salata cu ajutorul unor cercuri metalice, pentru un aspect plăcut.

Citește și: Salată de ciuperci cu piept de pui și castraveți murați. Rețetă de aperitiv pentru mesele festive

Cum procedăm pentru a asambla salata aperitiv?

Mai întâi amestecăm cartofii cu cașcavalul, ceapa și castraveții scurși de lichid. Adăugăm apoi și maioneaza, muștarul și iaurtul și omogenizaăm amestecul de ingrediente.

Împărțim acest amestec de ingrediente în două părți, dar nu egale. Partea mai mare o asamblăm la baza platoului. În cealaltă parte adăugăm sfecla roșie. Omogenizăm și o adăugăm peste amestecul de la baza platoului.

Strângem cercul peste salata asfel asamblată și dăm platoul cu salată la rece pentru cel puțin două ore, să se așeze bine straturile.

Decorăm spectaculoasa salată aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval, cu verdeață, cu ceapă verde, cu semințe de rodie, etc.

Friptură de mânzat în sos de ceapă cu cartofi la cuptor... Rețetă de post: Hummus cu legume trase la tigaie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x