Antena Căutare

Cum preparăm o delicioasă Ruladă din piept de curcan cu condimente și verdeață

O alternativă la preparatele din carne de porc, pentru masa de Crăciun și nu numai, este această minunată Rețetă de Ruladă din piept de curcan cu condimente și verdeață.

Cum preparăm o delicioasă Ruladă din piept de curcan cu condimente și verdeață
Ruladă din piept de curcan cu condimente și verdeață

Gustul pieptului de curcan va fi desăvârșit aromat cu verdețuri și condimente, iar carnea va fi foarte fragedă și suculentă.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta de Ruladă din piept de curcan cu condimente și verdeață:

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar verde
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 3-4 căței de usturoi
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare și piper, după gust
  • 1 lingură cu muștar, boabe
  • puțin ulei

Rețeta Ruladă din piept de curcan cu condimente și verdeață - Preparare

Mai întâi pregătim untul cu usturoi și verdețuri. Punem untul moale, într-un bol. Spălăm verdețurile, le tocăm mărunt și le adăugăm peste unt. Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl adăugăm peste celelalte ingrediente. Presărăm sare și piper, adăugăm zeama de lămâie și amestecăm bine toate aceste ingrediente. Transferăm untul astfel aromatizat pe o folie alimentară și îl modelăm sub formă de rulou. Îl rulăm în folie și îl dăm la congelator pentru 30-40 de minute, sau până se întărește bine.

Între timp, pregătim pieptul de curcan pe care îl filetăm subțire și îl aplatizăm presând-ul cu podul palmei, sau cu o tavă.

Din aceeași categorie de Rețete cu piept de curcan, mai vedeți și:

Scoatem untul de la congelator și îl feliem în rondele de aproximativ 5-6 mm. Așezăm rondelele de unt aromat peste pieptul de curcan și îl rulăm. Dacă este nevoie, prindem carnea pe margini cu scobitori. Rumenim rulada din piept de curcan la tigaie pe toate părțile, pentru a se sigila. Apoi, mai ungem rulada cu puțin ulei și o împachetăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 160 de grade.

După acest interval, desfacem rulada din piept de curcan, o ungem cu muștar boabe și o mai lăsăm 10-15 minute la cuptor să se rumenească.

Este o friptură gustoasă și aspectuoasă.

Rețete de aperitive pentru mesele festive. Ruladă de spanac cu cremă de brânză...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x