Antena Căutare

După un accident urât, Freddy a devenit prima ţestoasă cu o carapace 3D

O ţestoasă numită Freddy a fost găsită de medicii veterinari din Brazilia, cu carapacea complet distrusă din cauza unui incendiu şi, deşi şansele ei de a trăi erau minime, o echipă de chirurgi i-a venit în ajutor făcându-i o a doua casă dintr-un înveliş 3D personalizat.

"Freddy a fost prima broasca ţestoasă din lume, care a primit o carcasă complet reconstruită şi prima fiinţă pe care noi, ca grup nou format de salvatori ai animalelor, am decis să o ajutăm", a declarat designerul Cicero Moraes.

Potrivit designerului, pentru a proiecta carapacea, ei au folosit o serie de fotografii din toate unghiurile ale lui Freddy, precum şi fotografii de la o broască ţestoasă sănătoasă.

"Apoi am reconstruit un model 3D pe calculator al unei carcase complete, folosind măsurători exacte pentru broasca ţestoasă".

Designul 3D a fost trimis chirurgului dentar Paulo Miamoto care a folosit o imprimantă 3D pentru a construi o carapace de patru piese autentice, care, împreună, au compus un puzzle.

În urma unei operaţii de succes, Freddy a revenit la o mobilitate completă cu o carapace frumoasă pictată manual, care se potiveşte habitatului său natural.

Echipa formată din şase specialişti: patru medici veterinari, un chirurg dentar şi un designer 3D, utilizează tehnologia 3D pentru a prelungi viaţa animalelor de companie rănite grav şi ale animalelor sălbatice exotice. Ei activează pe bază de voluntariat în timpul liber.

Cu sediul în Sao Paulo, echipa a mai construit ciocuri artificiale pentru trei tucani, un papagal şi o gâscă.

"Ne-am adunat prima oară împreună din pasiunea comună pentru ştiinţă şi datorită dragostei pentru animale”, a declarat membrul echipei Fecchio.

Un hamster și-a pierdut speranța în umanitate! Ce i-a făcut stăpânul de l-a dezamăgit atât de tare pe animăluț? (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x