Live acumObservator 12
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Imagini de-o emoție aparte! A căutat timp de zece zile sub dărâmături. Ultimul câine salvator din 11 septembrie 2001, rămas în viață, și-a găsit sfârșitul sub salutul de onoare al pompierilor

Povestea lui Bretagne a făcut înconjurul lumii. La 11 septembrie 2001, atunci când lumea era zguduită de atentatele petrecute în Statele Unite ale Americii, câinele erou căuta victimele sub dărâmăturile de la World Trade Center din New York. Atunci și-a început "cariera".

Povestea lui Bretagne a făcut înconjurul lumii. La 11 septembrie 2001, atunci când lumea era zguduită de atentatele petrecute în Statele Unite ale Americii, câinele erou căuta victimele sub dărâmăturile de la World Trade Center din New York. Atunci și-a început "cariera".

În 2016 și-a găsit sfârșitul, plâns de camarazii pompieri care au fost acolo, în momentul atentatelor. Bretagne, o femelă din rasa Golden Retriever, a luat parte la acțiunile de căutare și salvare în 2001, însă, pentru că suferea de insuficiență renală și de degradarea generală a stării de sănătate, a fost eutanasiat.

Ultim omagiu pentru un câine erou: Pompierii au format un culoar de onoare pentru a o saluta pentru ultima dată pe Bretagne

Stăpâna ei, pompierul voluntar din Cy-Fair Denise Corliss, a luat decizia dureroasă de eutanasiere. În semn de omagiu, pompieri ai cazărmii și ai forțelor de intervenție din Texas au format un culoar de onoare pentru a o saluta ultima oară pe Bretagne la intrarea în clinica veterinară din Fairfield, unde Denise Corliss și-a dus câinele. La ieșirea din clinică, Bretagne a fost transportată într-o mașină a forțelor de ordine, învelită în steagul statului Texas.

"Este un moment foarte greu pentru pompieri. Și-a servit țara și comunitatea. Este un lucru mic pe care îl putem face pentru a o cinsti când pleacă din lumea noastră", a spus pompierul David Padovan. Mai multe persoane din Texas i-au adus și ele un omagiu pe Twitter câinelui salvator, postând un videoclip cu sosirea lui la clinică.

Bretagne a petrecut zece zile, alături de stăpâna sa, căutând supraviețuitori în dărâmături

Bretagne și-a început cariera la doi ani, pe situl World Trade Center din New York, după atentatele din 11 septembrie, când au murit circa 3.000 de persoane. Alături de stăpână, a petrecut zece zile la fața locului, căutând supraviețuitori în dărâmături. Cele două au participat în 2005 și la intervențiile de după uraganele Katrina și Rita. Când a fost retrasă din serviciul activ, la nouă ani, Bretagne a devenit ambasadoarea pompierilor din Cy-Fair, fiind și câine de terapie pe lângă copii.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.

Video