Antena Căutare

Hello Chef, episodul 4. Rețeta de ruladă din piept de pui și piure de ciuperci a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Încă un episod excepțional Hello Chef, încă un invitat de excepție. Chef Roxana Blenche a pregătit ruladă din piept de pui umplută cu brânză telemea și salvie învelită în prosciutto, servită cu piure de ciuperci sote, conopidă sote, chips de salvie, sos de telemea de capră, iar la desert, tartă cu cremă de lămâie și bezea elvețiană. I-a fost alături Romică Țociu și, cum era de așteptat, s-a lăsat cu veselie în bucătărie.

Chef Roxana Blenche și Romică Țociu, la masa de gătit Galerie
Hello Chef, episodul 4. Chef Roxana Blenche și doctorul Cezar l-au avut invitat pe Romică Țociu | Antena1

În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.

Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să meargă la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să își transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.

Chef Roxana Blenche și Romică Țociu s-au apucat de gătit cu zâmbetul pe buze. Romică Țociu i-a spus din start bucătarului că „este un fan mâncărică, după cum se și observă", apoi, din câteva mișcări magice, Chef Roxana Blenche a pus ingredientele pe masă.

Rețeta de ruladă din piept de pui și piure de ciuperci a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente necesare: piept de pui - 500 de grame, salvie, piper, sare, telemea - 200 de g și prosciutto crudo.

Chef Roxana Blenche și Romică Țociu s-au apucat mai întâi de piureul de ciuperci, dar nu înainte însă ca doctor Cezar să intervină cu câteva informații utile.

„Ciupercile sunt dense nutritiv, au puține calorii și numeroase fibre. Pot fi considerate super alimente fiind folosite de mii de ani în medicina tradițională chinezească", a spus doctor Cezar.

Pentru piureul de ciuperci, aveți nevoie: ciuperci brune - 400 de g, pleurotus - 300 de g, sare, piper, ulei de măsline, smântână lichidă - 300 ml.

Un sfat cât se poate de important: ciupercile nu se spală! Și alte informații utile, tot de la doctorul Cezar: „Conopida este benefică mai ales pentru bărbați, deoarece ajută la reglarea hormonilor sexuali, reducând estrogenul și mărind nivelul de testosteron", a spus acesta.

Iată cum pregătiți rulada. După ce ați bătut puțin pieptul de pui, puneți peste el niște piper, sare, frunze de salvie și îl așezați peste feliile de prosciutto, după care puneți pe deasupra și câteva bucăți de brânză. Începeți să rulați toate ingredientele în folia alimentară, cu mare grijă, astfel că la fiecare etapă de întoarcere trebuie să trageți totul în interior și așa până la capăt, spune Chef Roxana Blenche, apoi înveliți rulada și într-o folie de aluminiu.

„Trebuie să gătești puiul la 80 de grade și să stai cu el undeva la 40 de minute", a spus Chef Roxana Blenche.

Ca să pregătiți chipsurile de salvie, puneți puțin ulei la încins și aruncați acolo frunzele de salvie. Nimic mai simplu.

Pentru sosul de telemea, folosiți: smântână lichidă - 400 de ml, brânză telemea - 300 de g, sare și piper.

Dacă mai aveți răbdare pentru plating și nu vreți să mâncați imediat preparatul, lăsați-vă imaginația liberă.

Oricine poate încerca acasă rețeta propusă, cu ingrediente care se găsesc pe rafturile Kaufland. Cu puțin exercițiu și urmând sfaturile Roxanei sau rețetele de pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.

Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, oricine poate intra pe Kaufland.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x