Antena Căutare

Hello Chef, sezon 4, episod 14. Roxana Blenche, Alexia Țalavutis și Dima Trofim au pregătit un desert grecesc: Portokalopita

Hello Chef continuă cu sezonul 4, iar Chef Roxana Blenche a intrat, din nou, în bucătărie pentru a impresiona publicul cu preparate delicioase și spectaculoase, realizate din ingrediente fresh și de înaltă calitate, selecționate cu grijă din oferta variată Kaufland.

colaj hello chef sezon 4 Galerie
Hello Chef, sezon 4, episod 14. Roxana Blenche, Alexia Țalavutis și Dima Trofim au pregătit un desert tradițional grecesc: Portokalopita | Antena 1

Chef Roxana Blenche a uimit, din nou, în emisiunea Hello Chef de la Antena 1. În ediția cu numărul 14, din data de 27 noiembrie 2022, aceasta i-a avut, ca invitați, pe Alexia Țalavutis și Dima Trofim.

Citește și: Hello Chef, sezon 4, episod 13. Roxana Blenche și Radu Vâlcan au pregătit o rețetă specifică Thailandei: Pad Thai

Roxana Blenche, Alexia Țalavutis și Dima Trofim au pregătit Portokalopita în episodul 14 de la Hello Chef, sezon 4

Emisiunea a început cum nu se poate mai bine. Alexia Țalavutis, care este pe jumătate grecoaică, i-a adus, în dar, Roxanei Blenche un coșuleț cu portocale.

Gazda emisiunii Hello Chef, marca Antena 1, a ales să pregătească, împreună cu invitații, Portokalopita sau plăcintă însiropată cu portocale. Desertul tradițional grecesc conține puțin zahăr, ideal pentru pofticioși.

Ingrediente rețetă Portokalopita

  • aluat foi de plăcintă
  • 100 g zahăr
  • 6 portocale
  • 5 g bicarbonat
  • 3 g praf de copt
  • 1 l lapte
  • 5 ouă
  • 1 baton scorțișoară

Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.

Alături de Roxana Blenche și de invitații ei speciali din fiecare ediție a fost prezentă, ca de obicei, și Carmen Brumă, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor.

„Bucătăria grecească este tipic mediteraneeană, iar stilul mediteraneean este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai sănătoase din lume”, a explicat Carmen Brumă.

„Portokalopita este un desert care se servește, de obicei, cu o cafea grecească”, a mai continuat ea.

Citește și: Hello Chef, sezon 4, episod 12. Roxana Blenche și Dan Capatos cu pregătit pancakes

Înainte de a se apuca de treabă, chef Blenche a preîncălzit cuptorul la 200 de grade Celsius. Pentru modul de preparare, într-o oală, lași să fiarbă 8-10 minute zeama de la trei portocale, cu zahărul și scorțișoara, puțin ulei de măsline, până se combină aromele, iar zahărul s-a topit.

Apoi, desfaci foile de plăcinte, le rulezi și le așezi, una lângă alta, într-o tavă, la cuptor.

Pentru crema de ou, pui toate gălbenușurile într-un vas, torni laptele fierbinte, amesteci cu un tel și adaugi restul de ingrediente. În continuare, amesteci până se îngroașă.

Ulterior, rupi foile de plăcintă crocante și le amesteci cu crema de ou, dar și cu sosul de portocală.

Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1

În fiecare duminică, de la 14:00, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.

Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un specialist pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x