Chef Roxana Blenche a uimit, din nou, în emisiunea Hello Chef de la Antena 1. În ediția cu numărul 14, din data de 27 noiembrie 2022, aceasta i-a avut, ca invitați, pe Alexia Țalavutis și Dima Trofim.
Roxana Blenche, Alexia Țalavutis și Dima Trofim au pregătit Portokalopita în episodul 14 de la Hello Chef, sezon 4
Emisiunea a început cum nu se poate mai bine. Alexia Țalavutis, care este pe jumătate grecoaică, i-a adus, în dar, Roxanei Blenche un coșuleț cu portocale.
Gazda emisiunii Hello Chef, marca Antena 1, a ales să pregătească, împreună cu invitații, Portokalopita sau plăcintă însiropată cu portocale. Desertul tradițional grecesc conține puțin zahăr, ideal pentru pofticioși.
Ingrediente rețetă Portokalopita
- aluat foi de plăcintă
- 100 g zahăr
- 6 portocale
- 5 g bicarbonat
- 3 g praf de copt
- 1 l lapte
- 5 ouă
- 1 baton scorțișoară
Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.
Alături de Roxana Blenche și de invitații ei speciali din fiecare ediție a fost prezentă, ca de obicei, și Carmen Brumă, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor.
„Bucătăria grecească este tipic mediteraneeană, iar stilul mediteraneean este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai sănătoase din lume”, a explicat Carmen Brumă.
„Portokalopita este un desert care se servește, de obicei, cu o cafea grecească”, a mai continuat ea.
Citește și: Hello Chef, sezon 4, episod 12. Roxana Blenche și Dan Capatos cu pregătit pancakes
Înainte de a se apuca de treabă, chef Blenche a preîncălzit cuptorul la 200 de grade Celsius. Pentru modul de preparare, într-o oală, lași să fiarbă 8-10 minute zeama de la trei portocale, cu zahărul și scorțișoara, puțin ulei de măsline, până se combină aromele, iar zahărul s-a topit.
Apoi, desfaci foile de plăcinte, le rulezi și le așezi, una lângă alta, într-o tavă, la cuptor.
Pentru crema de ou, pui toate gălbenușurile într-un vas, torni laptele fierbinte, amesteci cu un tel și adaugi restul de ingrediente. În continuare, amesteci până se îngroașă.
Ulterior, rupi foile de plăcintă crocante și le amesteci cu crema de ou, dar și cu sosul de portocală.
Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1
În fiecare duminică, de la 14:00, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.
Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un specialist pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1.