Ingrediente
- ciocolata amara 100 g
- visine 30 g
- dovleac 200 g
- smantana dulce 125 g
- unt 20 g
- o jumatate de lamaie
- o jumatate de portocala
- zahar 100 g
- un ristretto de espresso
- pudra cacao 10 g
Mod de preparare
Trufe: Se topeste ciocolata pe bain-marie, se aduga 25 ml de smantana dulce si visinele tocate la cutitt. Se lasa la rece sa se intareasca, pentru a se putea face bilute din ea. Bilutele se dau prin cacao.
Piure de dovleac: Dovleacul se taie felii si se pune la fiert. In apa se storc o jumatate de lamaie si una de portocala. Se fierbe pana ce dovleacul ajunge la o consistenta de cartof fiert. Dovleacul fiert se curata de coaja, se adauga untul si 50 ml samnatana dulce si se amesteca cu telul pana se obtine un piure fin.
Sos caramel: Se caramelizeaza 100 de grame de zahar cu putina apa, in care se aduga 50 g de smanatana dulce si o cana de cafea. Trebuie sa va iasa o crema de consistenta mierii.
Gabriela Constantin ne propune o rețetă delicioasă Trandafiri din dovleac si foietaj... Mmmm, delicios! Flori Dincă ne propune "Frigărui de dovleac copt cu miere, nuci şi crème anglaise"...