- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- cotlet de miel 200-250 gr
- Ceapa 2 buc
- Rozmarin o crenguta
- Patrunjel 1/2 legatura
- Otet de vin 1 lingura
- Ulei de floarea soarelui 100 ml
- Boabe de piper rosu 30 gr
- Boia o lingurita
- Cimbru o crenguta
- Orez basmatic 100 gr
- Dovlecel 100 gr
- Ardei rosu 1 buc
- Usturoi 1 catel
- Stock de legume 200 ml
- Iaurt grecesc 100 ml
- Castravete 100 gr
- Menta 1/4 legatura
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Cotletul de miel este un tip de carne ce necesita respectarea timpului de pregatire pentru a avea o reusita. Secretul reusitei unui cotlet de miel este de a tine carnea intr-o marinata, pregatita astfel: intr-un bol punem 50 ml ulei cu otet si 50 ml apa. Pentru a da o aroma deosebita mielului am tocat marunt 1/2 crenguta de rozmarin si patrunjelul, sare si piper dupa gust. Ceapa se taie julienne si se pune in marinata, iar la final punem si cotletul de miel. Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. Ideal ar fi sa tineti carnea la marinat pentru cel putin o zi, astfel isi ia aromele si va fi frageda si parfumata. Intre timp, pregatim orezul cu legume. Intr-o tigaie punem 1/4 ceapa in ulei incins. Iar atunci cand devine transparenta adaugam orezul si il lasam sa se caleasca pana devine bobul translucid. Adaugam dovlecelul cu ardeiul rosu taiat cubulete, iar dupa 5 minute adaugam usturoiul zdrobit. Turnam stockul de legume preincalzit deasupra orezului si lasam sa fiarba. Cotletul il scoatem din marinata. Intr-un bol pregatim: patrunjel tocat, boabele de piper rosu zdrobite, rozmarinul ramas si la final punem si boia, sare si piper. Tapetam cu grija cotletul si il tragem la tigaie cu putin ulei. Lasam mielul sa se coaca la cuptor pentru cel putin 12 minute, la temperatura de 170 de grade. Il verificam cu un cutit daca este patruns bine. Sosul de iaurt da o aroma proaspata mielului si pregatim astfel: într-un bol punem iaurtul, castravetele dat prin razatoare, menta tocata, iar la final sarea si piperul. Cotletul se taie de-a lungul osului in trei bucati si se serveste cu sosul de iaurt si orezul cu legume. Acest preparat este perfect pentru o cina in familie sau alaturi de prieteni si poate fi insotit de un pahar de vin alb demisesc.