E vară, e caldură mare şi avem nevoie de-o alimentaţie pe cât de răcoritoare, pe atât de sănătoasă. Tocmai din acest motiv Cătălin Scărlătescu îţi recomandă un preperat simplu şi foarte gustos
Scoici cu vin alb
Ingrediente:
Ulei de măsline extravirgin Usturoi
Usturoi verde
Ardei iute
Scoici (să aibă carapace)
Vin alb chardonnay
Pătrunjel proaspăt
Sare (după gust)
Mod de preparare:
Se călește în ulei de măsline usturoiul zdrobit împreună cu ardeiul iute, după care se adaugă usturoiul verde. Apoi se pun in cratiță scoicile și vinul și se lasă să fiarbă sub capac (atentie, e foarte important să le lăsăm tot timpul acoperite cu un capac). Se adaugă apoi pătrunjelul verde tocat și se pune iar capacul, lăsându-se pe foc până sunt gata scoicile. După părerea mea, timpul perfect de fierbere pentru acest preparat este de 9 minute și 16 secunde. Se sărează după gust.
Din această toamnă, chef Cătălin Scărlătescu poate fi urmărit la Antena 1 în cel mai așteptat reality cooking-show al momentului, „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, alături de colegii săi, chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu.