Antena Căutare

Gordon Ramsay - omul! Ce se ascunde în spatele unui chef exigent?

La prima vedere emană un aer de superioritate și multă exigență, însă Gordon nu este nici pe departe așa cum pare la televizor.

Gordon Ramsay - omul! Ce se ascunde în spatele unui chef exigent?
| the mirror

La prima vedere emană un aer de superioritate și multă exigență, însă Gordon nu este nici pe departe așa cum pare la televizor. Într-un interviu acordat celor de la Bon Appetit, Ramsay vorbește mai mult despre el, ca persoană, lăsându-ne să pătrundem puțin în viața sa ca chef.

Consideri că show-ul Hell's Kitchen reprezintă doar spectacol sau iubitorii bucătăriei pot învăța să gătească în urma sa?

Nu pot minți că show-ul nu aduce și spectacol dar sper că pasionații vor avea și ceva de învățat. Chiar dacă reușeșsc să conving să gătească doar zece dintre cei care stau în canapea și ne urmăresc, eu mă simt mulțumit.

Se întâmplă să folosești expresii nu tocmai potrivite de-a lungul show-ului. Ți-a fost amenințată reputația de chef din această cauză?

Atunci când mă enervez sunt pur și simplu sincer. Ca orice chef îmi doresc să iasă totul perfect. Bucătăria este un loc plin de presiune și căldură și de aceea uneori pur și simplu îmi scapă. Atunci când trebuie să servești un restaurant întreg cu mâncare de calitate, cea mai mică problemă poate face ca totul să se dărâme. Clienții nu trebuie să știe ce se află în spate, ci doar să se bucure de experiența culinară.

Care a fost cel mai fericit eveniment trăit ca chef?

Am fost suficient de norocos să am parte de multe experiențe incredibile, dar cea mai mare onoare a fost să gătesc pentru ce-a de-a 90-a aniversare a lui Nelson Mandela în Londra. A fost un adevărat privilegiu să mă aflu acolo.

Ne poți povesti o experiență teribilă din bucătărie?

Nu îmi amintesc exact ultima oară când ceva a mers extrem de rău. Chiar la începutul carierei mele am lucrat la un resort din Alpii Francezi. Într-una dintre zile bucătarul-șef mi-a cerut să pun bouillabaisse-ul (un preparat tradițional din pește) afară în frig pentru a se răci. Până seara acesta a format o spumă groasă în partea de sus. A fost absolut dezgustător.

Călătorești mult. Obișnuiești să mănânci mâncarea servită în avion?

Mâncarea din avion nu este tocmai pe placul meu, multe dintre companii servind mese grele. Am deschis un restaurant în cadrul Terminalului 5 din aeroportul Heathrow, unde clienții se pot bucura de picnicuri grozave, pe care le pot lua cu ei la bord. Meniul este ușor și extrem de delicios.

Cât de des reușești să gătești acasă, cu familia? Ce preferi să le prepari atunci?

Se întâmplă rar să fiu acasă pentru a găti în serile din timpul săptămânii, de aceea, soția mea Tana se ocupă de cina copiilor. În timpul weekend-ului este rândul meu. Nu prepar ceva complicat. Dacă gătesc pentru copiii mei fac paste sau orez, dacă este pentru mine și Tana aleg o friptură și o salată simplă.

Chef Sorin Bontea recomandă: Supă-cremă rece de căpșune cu piper roșu... Chiar este posibil: ADIO LACRIMIlOR! Uite cum să tai ceapa fără să mai plângi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x