- Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine azi, de la 20:30! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
”Dacă este Sf. Valentin, să fie roze... Șampanie roze, bineînțeles”, spune Virgil Mănescu. Specialistul în vinuri de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor e de părere că această sărbătoare a iubirii ”ne obligă social la a ne arăta prețuirea față de partenerul de viață.”
Recomandările lui Virgil Mănescu pentru o masă de Ziua Îndrăgostiților sunt băuturile roze. ”De Sf. Valentin dorim să impresionăm, iar pentru a face asta trebuie să știm că vom avea reușită alegând băuturi de calitate. Șampania roze, vinul roze, vinurile dulci licoroase pot face seara aceasta una memorabilă. Primul loc spre care ne putem îndrepta sunt magazinele de specialitate, unde găsim și personal bine calificat ce ne poate ajuta în a alege băutura potrivită momentului. Dacă aș alege o băutură pentru seara de Sf. Valentin, aș alege cu siguranță șampania, una roze, și mă gândesc aici la casele consacrate: Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Laurent Perrier sau Pommery.”
Virgil Mănescu își continuă lista de sfaturi pentru cei care vor să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților:
• Este potrivit și chiar indicat să facem cadou o sticlă de vin persoanei iubite. Dar putem merge mai departe și putem darui chiar și șampanie, vin de Porto, vinuri licoroase, lichioruri fine, dar toate să fie în "armonie " cu preferințele persoanei dragi.
• Fără discuție, din punctul meu de vedere cel mai indicat loc pentru seara de Sf. Valentin este si va ramane un wine bar. Este locul în care bărbații pot impresiona o doamnă (asta evident dacă au cunoștințele necesare) și pot "parcurge" mai multe țări prin prisma vinurilor. Un wine bar, de asemenea, are personal calificat ce stă oricând la dispoziția discretă a consumatorilor.
• Am și o altfel de recomandare... literară de data aceasta. De câte ori mi se cer sfaturi, mă îndrept spre producători, țări, etichete celebre șamd. Dar acum am sa vă recomand lectura... lectura de specialitate, evident. De la clasicii scriitori în domeniu (Jancis Robinson, Giuseppe Sicheri, Hugh Johnson, dar și celebrul Robert M. Parker), până la cei români (și aici mă gândesc la bunul meu prieten, profesor de sommellerie și autor de specialitate, Sergiu Nedelea), cu toții aduc un imens aport culturii noastre în ceea ce privește băutura, în special vinul. Nu treceti peste nimic, citiți tot ce vă cade în mână și doar așa veți avea o cultură a vinurilor, dar și o cultură gustativă.