Live acumObservator 23
Prime Time 20:25Chefi la cutite

”Ciudata” cu animale domestice de o tonă! Cine este femeia care își investește toate veniturile în salvarea rumegătoarelor

Doina Badea este vegană și o mare iubitoare de animale. Femeia este o bucureșteancă care s-a mutat la țară pentru a salva animale. De un an a început să salveze văcuțe ce urmau să ajună la abator și astfel a înființat primul sanctuar pentru animale de fermă, în comuna Brăduleț din județul Argeș.

libertatea.ro

Doina Badea este vegană și o mare iubitoare de animale. Femeia este o bucureșteancă care s-a mutat la țară pentru a salva animale. De un an a început să salveze văcuțe ce urmau să ajungă la abator și astfel a înființat primul sanctuar pentru animale de fermă, în comuna Brăduleț din județul Argeș.

Sanctuarul poartă numele primei văcuțe salvate, pe nume Nima, care provine dintr-o fermă de lapte micuță, ce urma să fie închisă. Aceasta își rupsese piciorul, iar destinul ei era să ajungă la abator. Cu multe eforturi, văcuța a fost salvată de către Doina Badea, dar neavând unde să o adăpostească, femeia a achiziționat un teren și a făcut un sanctuar.

Terenul a fost cumpărat de Doina, din fonduri proprii și a ales ca acesta să rămână al animalelor. Din salariul ei, Doina organizează achizițiile de hrană, plătește salariul unui angajat și lucrează zilnic în sanctuar. Femeia salvatoare de animale este sprijinită și de soțul ei, care îi este aproape.

Doar o comunitate mică de români o susține pe Doina

Oamenii nu înțeleg cum poate să crească vaci pe care nu le mulge și nici nu le taie. Doina Badea încearcă să-i convingă pe cei din jur să respecte și să iubească animalele. De asemenea, aceasta are convingerea că agricultura ecologică e mai bună decât zootehnia.

Cele mai exploatate animale sunt vacile

Studiile arată că industria zootehnică este printre cele mai nocive de pe planetă, din cauza noxelor eliminate de animale și a agriculturii excesive pentru furaje. Doina Badea crede că oamenii încep să înțeleagă că trebuie să existe niște norme de bunăstare în creșterea animalelor.

Sursă: Libertatea

Foto: Libertatea

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro