Atunci când vremea rece se apopie, veverițele își fac provizii pentru iarnă ascunzându-și nucile în pământ. În ciuda numeroaselor locuri ascunse, micile mamifere reușesc să își amintească mereu unde și-au îngropat hrana.
Majoritatea speciilor de veverițe din lume își ascund hrana în mai multe locații, iar dacă sunt urmarite de suratele lor, acestea doar se prefac că își îngroapă nucile, urmând să își găsească alt loc.
Vevrițele își împart nucile în funcție de tip, pentru a-și aminti mai ușor ce au ascuns și unde, comportament ce a fost observat și în cazul altor specii.
În funcție de specie de veveriță și de tipul de nucă, viețuitoarele își pot recupera până la 95% din hrana îngropată. Mai mult decât atât, se poate întâmpla ca veverițele să își ascundă hrana mai multe în același loc, iar într-o astfel de situație fiecare dintre ele își își dezgroapă propria hrană!
Veverițele au fost observate în timp ce își studiau atent nucile înainte de a le îngropa. Cercetătorii cred că ele încearcă să determine exact ce nuci vor rezista cel mai bine în pământ pe toată durata iernii.