Căutare Live

(P) Cum să alegi hrană, precum Royal Canin Sensible, pentru pisica cu stomac sensibil

Așa cum unii oameni suferă de tulburări de stomac și intestinale, există pisici cu sensibilitate crescută în acest sens.

Specialiștii au explicat ce hrană e potrivită pentru pisicile cu stomac sensibil

Chiar dacă ar dori să poată gusta din toate, unii dintre prietenii noștri cu blană s-ar putea să nu poată să mănânce absolut orice, fie că vorbim de mâncare industrială, fie că vorbim de mâncare gătită.

Care este cauza unui stomac sensibil la pisici?

De obicei, ceea ce se află în spatele unui stomac sensibil nu este mare lucru în sine, dar acest tip de afecțiune poate supune animalul dvs. de companie la disconfort cronic și stres. Cea mai frecventă cauză a unui stomac delicat este, pur și simplu, dificultatea de a digera corect alimentele.

Care sunt simptomele?

Două simptome ne pot alertă asupra dificultăților digestive la pisici:

Vărsături

Vărsăturile ocazionale nu ar trebui să te îngrijoreze, dar dacă devin frecvente, pot fi un semn de disconfort de durată. Tot medicul veterinar poate să stabilească cauza.

Diaree

De asemenea, scaunele moi sau diareea pot apărea ocazional, dar nu ar trebui să dureze mai mult de o zi sau două. În cazul în care acest simptom durează prea mult, ar trebui să alertezi medicul veterinar.

De asemenea, este întotdeauna o idee bună să îți consulți medicul veterinar dacă pisica ta pare să fie brusc sensibil la anumite alimente. Acest lucru îți va permite să urmărești sursa acestor simptome și să excluzi posibilitatea unei probleme de sănătate mai grave. Nu este întotdeauna ușor să înțelegem cauzele exacte ale unui stomac sensibil. Dar odată ce vei găsi mâncarea perfectă pentru stomacul prietenului tău cu blană, acesta va fi pentru totdeauna recunoscător.

Care este soluția?

Dacă știi deja ce deranjează stomacul pisicii tale, poți găsi cu ușurință o rețetă care nu conține ingredientul (ingredientele) respectiv cu ajutorul medicului veterinar și al site-urilor de specialitate.

De asemenea, în multe situații, pisica ta poate suferi de anumite alergii alimentare. Ce cauzează alergiile la pisici? Cu siguranță, ai văzut că există anumite tipuri de hrană pentru pisici sensibile, precum Royal Canin Sensible. Aceste tipuri de hrană sunt ideale pentru pisicile sensibile și sunt de obicei compuse doar din proteine ​​și carbohidrați ușor digerabili. În plus, aceste boabe conțin toate vitaminele și mineralele esențiale pentru sănătatea pisicii.

Timp de milioane de ani, pisica s-a hrănit cu produse care proveneau în principal din vânătoare. Astfel, dieta pisicii era alcătuită din nutrienți naturali, precum mușchi, organe, eventual unele plante din conținutul gastric al prăzii sau chiar unele oase. Prin urmare, conservanții și zahărul nu făceau parte din componentele dietei lor.

Odată cu succesul hranei industriale pentru animale de companie, cum ar fi boabe sau conserve, hrănirea pisicii a devenit o acțiune ușoară. În trecut, pisicile de fermă, precum și pisicile domestice se hrăneau cu resturi de la masă. Hrana pentru animale de companie de azi, este specifică nevoilor fiecărei pisici, fiind deci mult mai potrivită, deoarece este mai bogată în vitamine și minerale!

Ce înseamnă alergiile alimentare la pisici

Alergia alimentară poate fi indusă de unul sau mai multe ingrediente prezente în dietă prietenului cu blăniță, așa cum am spus mai sus. Exemplele includ proteine ​​din carne de vită sau pui, produse lactate (lapte, brânză, iaurt), ouă, pește, anumite cereale (soia, grâu, porumb), conservanți și coloranți.

Reține că mâncărimea (pruritul) asociată cu alergia alimentară poate apărea la orice vârstă și chiar la un animal care consumă aceeași dietă de câțiva ani. De asemenea, este rar însă ca pruritul să înceteze, pur și simplu, prin trecerea de la o dietă din comerț la altă, deoarece dietele comerciale conțin adesea câteva ingrediente comune. Doar o dietă specială cu hrană pentru pisici sensibile poate rezolva problema.

Diagnosticul de alergie alimentară este confirmat sau exclus folosind o dietă de eliminare (test cu o dietă hipoalergenică). Poate dura până la 12 săptămâni cu această dietă înainte că pruritul să se oprească complet. Prin urmare, este necesar să se continue dieta de eliminare timp de 12 săptămâni înainte de a exclude diagnosticul de alergie alimentară. Pe de altă parte, dacă pruritul se oprește cu mult înainte de sfârșitul celor 12 săptămâni, nu va fi necesară finalizarea celor 12 săptămâni cu această dietă de testare.

Dietă prin eliminare se poate face fie folosind o dietă hipoalergenică comercială, fie o dietă gătită în casă. Dieta gătită în casă este în general preferată deoarece se estimează că aproximativ 20% dintre pisicile cu alergii alimentare sunt alergice la dietele comerciale hipoalergenice. Astfel testul efectuat cu mâncare gătită în casă reduce riscul de a produce rezultate fals negative. Totuși nu toate pisicile vor accepta hrană gătită în casă. De asemenea, această dietă hipoalergenică de casă ar trebui utilizată numai pe durata testului, deoarece nu este nici completă, nici echilibrată.

La pisicile în creștere și la pisicile care nu acceptă dietă de casă, îți recomandăm să faceți dietă de eliminare cu o dietă din comerț. Dacă nivelul pruritului rămâne neschimbat după 12 săptămâni, recomandăm repetarea testului cu o a altă dietă comercială hipoalergenică pentru a exclude diagnosticul de alergie alimentară.

Fie că vorbim de un stomac sensibil, fie că vorbim de o alergie alimentară, pisica noastră trebuie hrănită în conformitate cu nevoile ei. De fiecare dată când vezi că ceva nu este în regulă cu pisica ta, dacă sunt simptome ce persistă de ceva timp, trebuie să mergi la medicul veterinar.

Acesta, cum am specificat deja, va pune un diagnostic precis. Doar în urmă acestui diagnostic vei decide dacă alimentația trebuie sau nu schimbată. Alege întotdeauna hrană de calitate și specifică, precum Royal Canin Sensible pentru pisici.

Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x