Antena Căutare

Pescuitul în Delta Dunării: care sunt principalii pești pe care îi poți prinde

Dacă ești un pescar împătimit sau doar unul amator, probabil că știi deja că Delta Dunării este o locație perfectă pentru această activitate, în care ai foarte multe opțiuni în ceea ce privește tipul de pește pe care îl poți prinde. 

Pescuit în Deltă | Shutterstock

Pentru a avea o experiență cât mai plăcută de pescuit în Deltă, cei care au fost deja acolo îți recomandă să îți programezi excursia în zilele în care perioada de prohibiție pentru majoritatea speciilor nu este activă.

Dacă ești hotărât să mergi la pescuit în Deltă în perioada imediat următoare, este indicat să te hotărăști ce pești vrei să pescuiești și să-ți achiziționezi dinainte toate ustensilele necesare, pentru că acolo nu vei găsi magazine care să comercializeze astfel de articole. În cele ce urmează, îți vom prezenta principalele specii de pește pe care le poți prinde în Deltă și momeala necesară.

Crapul

Crapul este o specie de pește mare, care poate ajunge și la 40 de kilograme. De obicei, pescarii care vin în Deltă special pentru a prinde crapi sunt foarte bine informați și sunt „înarmați” cu ustensile profesionale, care să le mărească șansele de a prinde tot mai mulți pești.

Articolul continuă după reclamă

Dacă și tu vrei să mergi la pescuit de crap în Deltă, nu este necesar să cheltuiești banii pe echipamente profesionale, dar e bine să ai măcar câteva lansete crap shimano, precum și momelile potrivite. Pentru această specie de pește poți folosi: râme, viermi, mămăligă sau chiar boabe de porumb.

De asemenea, la pescuitul de crap, nădirea locului este deosebit de importantă și va asigura succesul sau eșecul partidei de pescuit. Pentru această activitate poți alege orice, de la porumb la mămăligă sau chiar pâine.

Somnul

Somnul este cel mai mare pește de apă dulce din România, iar cel mai mare exemplar prins vreodată în Delta Dunării s-a apropiat de 400 de kilograme. Pentru a avea succes mai mare la prinderea unui astfel de pește, pescarii profesioniști folosesc monte, lansete și mulinete speciale, care să poată suporta greutatea peștelui și să poată susține prinderea sa.

În Deltă, cele mai indicate tipuri de momeală sunt: râma, coropișnița, lingurița sau peștele viu. Cea mai potrivită perioadă de pescuire a somnului este vara, în iulie, când peștele se hrănește cel mai mult. Începând cu toamna și pe măsură ce vremea se răcește, somnul se pregătește pentru iernat și nu mai este la fel de activ ca în timpul verii.

Șalăul

Șalăul este un alt pește de talie mare, a cărui greutate poate ajunge și la 40 de kilograme și cu o dimensiune minimă de 40 de centimetri. În Deltă, aceste pește poate fi pescuit pe durata întregului sezon, însă pescarii cu experiență consideră că atunci când pescuiești toamna, ai șanse mult mai mari de a prinde acest tip de pește.

Principalele momeli cu care poți prinde șalăul sunt: twister-ul, lingurița rotativă, peștele viu sau o bucățică de pește. Cele mai bune locuri în care poți prinde șalăul sunt cele nisipoase, deoarece peștele adoră să petreacă timpul în aceste zone.

Știuca

Știuca este un pește răpitor de dimensiuni medii, iar cel mai mare exemplar prins vreodată în Delta Dunării a cântărit 16 kilograme. Pot fi reținute toate exemplarele cu dimensiunile mai mari de 40 de centimetri. Pentru că știuca este cel mai mare răpitor, cea mai utilă momeală pentru prinderea acestui tip de pește este lingurița oscilantă, dar se poate folosi și o linguriță rotativă sau woblere.

Cu excepția perioadei de prohibiție, care începe pe 1 februarie și ține două luni, știuca se pescuiește pe tot parcursul anului. Totuși, cea mai optimă perioadă pentru a prinde acest pește este luna octombrie, deoarece atunci începe să dispară și vegetația submersă sub care stă ascuns.

Delta Dunării este un loc unic și de fiecare dată când îl vizitezi vei constata că te va surprinde într-un mod plăcut.

Sursa Foto: Shutterstock

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x