Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin

Greşelile grave pe care le fac adolescentele care încep să se machieze! Erorile din cauza cărora pot avea de suferit în viitor

Adolescentele care încep să se machieze de timpuriu obișnuiesc să facă greșeli ce pot avea consecințe grave în viitor. Ori exagerează cu cosmeticele pe care le folosesc, ori le întrebuinţează greşit.

Adolescentele care încep să se machieze de timpuriu obișnuiesc să facă greșeli ce pot avea consecințe grave în viitor. Ori exagerează cu cosmeticele pe care le folosesc, ori le întrebuinţează greşit.

Specialiştii constată că tinerele îşi aplică pe faţă diverse produse de înfrumuseţară, dar fără să ţină cont de calitateaa sau cantitatea lor.

„În ziua de astăzi, tinerele folosesc foarte mult fondul de ten, dar, din păcate, îl folosesc într-un strat foarte gros. Consider că atunci când e vorba de o elevă, o studentă, dar şi de noi, femeile, important ar fi ca fondul de ten să nu încarce”, a spus Anca Molnar, make-up artist.

Astfel, un machiaj potrivit unei eleve trebuie să conţină un strat subţire de fond de ten, un blush decent, un rimel, gloss şi, eventual, un iluminator.

Fondul de ten este deja un produs nelipsit din trusa unei tinere. Fie că e folosit pentru a masca acneea, fie doar să înfrumusețeze. Acesta, însă, trebuie să fie unul pe bază de apă. Indicate sunt produsele dermatologice, profesionale, spun specialiştii.

„Nu le îmbătrâneşte, doar că trebuie să aibă o igienă zilnică riguroasă, care începe dimineaţa cu un spălat al tenului, urmat de aplicarea unei creme care să reducă în cursul zilei producţia de sebum, formarea coşurilor taie”, a declarat dermatologul Daniela Zaharia.

Lipsa exceselor este cheia succesului în ceea ce priveşte machiajele elevelor. Astfel, ele evită mustrările cadrelor didactice, ale părinţilor, dar şi eventualele probleme cu tenul, ce pot lăsa urme pe termen lung.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro