Live acumFilm: Ultima reduta (SUA 2013)
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Cum asigurăm mentenanța pieselor de motocultor?

Motocultorul, cunoscut si sub numele de motofreza, motocultivator sau tractor monoax de putere mica, este un utilaj agricol motorizat, folosit la prelucrarea terenului. Acesta este echipat cu un motor pe benzina sau motorina, de putere redusa, doua roti, sape sau freze rotative si numeroase alte piese de motocultor, cu diverse functii.

Cum asiguram mentenanta pieselor de motocultor?

Cu dimensiuni mai reduse decat alte utilaje similare, motocultorul este de obicei folosit in horticultura, gradinarit, pomicultura si viticultura, fiind condus de un singur utilizator, care circula pe jos.

Principalele piese motocultor, pe langa motor, roti si ghidon, sunt demarorul (care porneste utilajul), bujiile si accesoriile acestora, rezervorul, filtrele, toba, biela etc.

In oferta magazinului online Roco Piese, gasesti peste 900 de piese si componente de motocultor, 100% originale sau compatibile cu modele performante de la Honda, Briggs & Stratton, Robin Subaru sau Tecumseh. Acestea sunt disponibile la un raport corect pret-calitate si, mai mult decat atat, beneficiaza de reduceri semnificative, uneori chiar si de 50%.

Avand in vedere ca sunt supuse unor conditii dificile de lucru, piesele de motocultor se pot defecta. Cu toate acestea, fie ca esti un profesionist in domeniu, fie pur si simplu stai la curte si iti place sa lucrezi terenul din jurul casei, poti prelungi durata de viata a componentelor motoutilajului, prin actiuni specifice.

Mentenanta regulata este esentiala pentru asigurarea unor performante optime, iar toti producatorii de motocultoare iti vor oferi urmatoarele sfaturi:

Cum asigurăm mentenanța pieselor de motocultor?Cum asigurăm mentenanța pieselor de motocultor?

Cum asiguram mentenanta pieselor de motocultor?

- motocultorul trebuie curatat, dupa fiecare utilizare, cu apa sub presiune, pentru indepartarea prafului si noroiului;

- o atentie deosebita trebuie acordata frezei, una dintre piesele de motocultor esentiale, care se poate bloca in cazul unor depuneri prea mari de pamant;

- unitatea taietoare trebuie si ea ingrijita in mod corespunzator si gresata cu vaselina sau ulei.

In plus, piesele de motocultor trebuie verificate periodic si gresate dupa graficul de mai jos:

- uleiul de motor si filtrul de aer trebuie intretinute conform manualului de folosire si intretinere al fiecarui motocultor in parte;

- uleiul cutiei de viteze si uleiul frezei rotative trebuie verificat la fiecare 10-20 de ore si schimbat, in mod obligatoriu, la 500 de ore de folosire a motoutilajului;

- lichidul bateriei trebuie verificat dupa fiecare 10 ore de folosire a motocultorului, pentru a te asigura ca nu este la un nivel prea scazut;

- electromotorul, mai exact colectorul si periile, trebuie verificat manual;

- cauciucurile trebuie verificate periodic, pentru a te asigura ca presiunea este una corespunzatoare.

De asemenea, un alt sfat important este acela de a folosi periodic ulei, pentru a unge tijele, balamalele, camasile de cablu si toate piesele de motocultor care se misca si sunt accesibile din exterior.

Roco Piese, cea mai variata oferta din Romania

Oferta magazinului online Roco Piese include piese de drujba, motocositoare, atomizor, scutere, ATV, biciclete, trotinete, motoutilaje, motosape, generatoare, masini de tuns gazon, scule electrice si masini unelte.

Toate aceste componente sunt 100% originale sau compatibile cu toate modelele performante de vehicule si motoutilaje disponibile la nivel international. Livrarea este rapida in toata tara si gratuita, la comenzi de peste 300 de lei.

Recomandari