Căutare Live

În ce culori trebuie să-ți amenajezi casa, pentru a scăpa de stres! Specialiștii au decis

În ce culori să-ți amenajezi casa, pentru a scăpa de stres. Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că există o mare legătură între sănătatea noastră și modul în care ne amenjam livingul, baia sau bucătăria, precum și culorile în care trebuie să vopsim pereții camerelor, pentru a atrage starea de bine și a alunga stresul.

culori design interior

În ce culori să-ți amenajezi casa, pentru a scăpa de stres. Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că există o mare legătură între sănătatea noastră și modul în care ne amenjam livingul, baia sau bucătăria, precum și culorile pe care să le folosim în design interior, pentru a atrage starea de bine și a alunga stresul.

Avem o viață complicată, iar liniștea propriului cămin este esențială, deși sarcinile cotidiene ne fac să uităm să acordăm atenția necesară designului locuinței, importanța culorilor folosite în designul fiecărei camere: bucătărie, baie, dormitor sau living.

În ce culori trebuie să-ți amenajezi casa, pentru a scăpa de stres! Specialiștii au decis

culori amenajari interioare

De altfel, un studiu britanic recent efectuat sprijină ideea potrivit căreia o casă cu umiditate crescută sau insuficient iluminată poate avea repercusiuni asupra stării noastre de spirit, crescând nivelul de stres. Pe lângă asta, specialiștii sunt de părere că există o legătură clară între culorile și tonalitățile cromatice folosite în design-ul casei și starea noastră de spirit. Astfel că, persoanele care vor ca livingul lor să să transforme într-un spațiu în care domenște relaxarea și vibrația pozitivă, trebuie să evite să-și decoreze pereții în nunațe de roșu.

Psihologia culorilor în amenajarea căminului

Din punct de vedere al psihologiei culorilor, există anumite nuanțe care au un efect pozitiv asupra reducerii nivelului de stres. Dacă roșul amplifică această stare, nuanțe de verde sau alb au un efect calmant, relaxant. Motivul este mai mult decât evident, și anume, mintea noastră le asociază cu natura.

În ce culori trebuie să-ți amenajezi casa, pentru a scăpa de stres! Specialiștii au decis

Așadar, dacă doriți să reamenajați dormitorul, livingul, baia sau, poate, biroul, gândiți-vă mai întâi la ce doriți să exprime acest spațiu pentru voi. Verde, alb și maroniu dau efect de liniște și fericire, în timp ce tonuri de culori precum roșu, carmin, portocaliu sau galben sunt capabile să stimuleze și să influențeze starea de irascibilitate.

10 idei pentru amenajarea balconului. Transformă-l în spațiu de relaxare

Cum să-ți pregătești grădina pentru vara călduroasă! Bucătăria în aer liber, o adevărată binecuvântare!... Amenajează-ți singur grădina. 5 plante care înfloresc tot anul...
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2022. Vărsătorii trebuie să fie atenți la secretele pe care le împărtășesc cu ceilalți. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 202 vine cu sfaturi pentru nativii din zodia Vărsătorului....
Parteneri
Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. Cum a reușit producția să ocupe poziții fruntașe în preferințele cinefililor
Catine.ro
Ultimele știri
x