Antena Căutare

La ce temperatură trebuie setate frigiderul și congelatorul?

Frigiderul este aparatul electrocasnic care poate fi găsit astăzi în aproape orice bucătărie. Anii au trecut și au apărut tot felul de electrocasnice care mai de care mai inteligente. Totuși, la ce temperatură trebuie setate frigiderul și congelatorul pentru ca alimentele

Frigiderul este aparatul electrocasnic care poate fi găsit astăzi în aproape orice bucătărie. Anii au trecut și au apărut tot felul de electrocasnice care mai de care mai inteligente. Totuși, la ce temperatură trebuie setate frigiderul și congelatorul pentru ca alimentele să fie păstrate la o temperatură optimă?

Conform producătorilor de aparate frigorifice, temperatura optimă a frigiderului diferă în funcție de sezon, însă ea trebuie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius. Pe timp de vară, este bine ca temperatura din frigider să fie mai scăzută cu 1-2 grade Celsius decât iarna. Cu toate acestea, ea trebuie menținută în intervalul 0-5 grade Celsius și în funcție de dorința celui care folosește aparatul frigorific.

Cei care au acasă un frigider trebuie să știe că cel mai rece este pe raftul de jos și pe raftul central. Pe raftul superior este mai cald cu jumătate de grad sau un grad, iar aici pot fi ținute dulciurile și fructele care trebuie să stea la frigider.

În cazul congelatorului, lucrurile sunt ceva mai simple. În general, temperatura recomandată este de -18°C, cu toate că multe dintre congelatoare permit setarea temperaturii între minus -20 și -14 grade Celsius. La această temperatură, consumul de energie este optim.

Articolul continuă după reclamă

Ce faci dacă frigiderul nu indică temperatură?

Sunt modele de frigidere mai vechi care nu indică temperatura optimă. Poți pune un simplu termometru de la farmacie într-un pahar cu apă pe care îl pui apoi în frigider. Verifică termometrul peste 3 ore pentru a afla ce temperatură este în frigider.

Pe redustore.ro ai o mulțime de frigidere, toate la reducere!

5 sfaturi pentru cum să alegi lavoarul de baie ideal!... Generatorul de curent electric - De câtă putere ai nevoie?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x