Ce pățesc cei care nu-și mai pot plăti ratele la casă

Din data de 23 iunie, cei care nu-și mai pot achita ratele la creditele pentru locuințe, pot rămâne să locuiască acolo cu condiția de a plăti o chirie la stat, de maximum 10% din venituri.

Din data de 23 iunie, cei care nu-și mai pot achita ratele la creditele pentru locuințe, pot rămâne să locuiască acolo cu condiția de a plăti o chirie la stat, de maximum 10% din venituri.

A fost adoptată legea 143/2017 care introduce noţiunea de "locuinţă de sprijin". Mai exact este vorba de o "locuință cu o suprafață utilă de cel mult 100 mp, care se atribuie cu chirie unor persoane sau familii care au fost evacuate prin proceduri de executare silită din locuințele proprietate personală, în urma neachitării obligațiilor contractuale prevăzute în contracte de credit ipotecar, și a căror situație economică nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile piețe”, spun specialiștii.

Vrei să-ți cumperi un apartament? Pe HomeZZ.ro găsești peste 80.000 de anunțuri cu apartamente de vânzare, din care poți alege.

Aceste locuințe de sprijin vor fi cumpărate de primării, prin licitaţie publică. Chiria este variabilă, şi va fi influențată de venitul familiei, aceasta putând ajunge până la cel mult 10% din venitul net lunar calculat pe ultimul an. Foarte important este ca persoana în cauză să nu mai deţină o altă locuinţă.

"Contractul de închiriere se încheie de către primar sau de către o persoană împuternicită de acesta cu beneficiarii stabiliți de consiliul local, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii pe baza declarației de venituri și a actelor doveditoare necesare conform prevederilor legale”, apare în lege.

Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi o proprietate imobiliară, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România.

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri