Ce să faci dimineața pentru a-ți spori productivitatea în timpul zilei

 

Pentru cei mai mulți, primele ore ale zilei sunt marcate de amânări, grabă, agitație, iar grabă, aglomerație. Când ajungem la locul de muncă suntem deja  obosiți și tracasați. Cum să mai dăm randament în timpul zilei în condițiile în care avem nevoie de câteva ore bune să ne ștergem din memorie amintirea începutului de zi?

Iată câteva trucuri simple care ne garantează o transformare completă a tonusului din timpul zilei:

1.Nu vă ridicați imediat din pat.

Setează alarma cu 20 de minute înainte de ora la care trebuie să te ridici din pat. Folosește primele 10 minute pentru a te trezi complet, iar următoarele 10 pentru a-ți planifica ziua: de la hainele pe care le vei purta, până la sarcinile de la serviciu. În acest fel, îți începi ziua motivat, știind ce ai de făcut.

2. Trimite un mesaj simpatic cuiva.

Poate părea caraghios, dar încercă și vei vedea rezultatul! Dacă partenerul/partenera pleacă înaintea ta de acasă, trimite-i un mesaj în care îi urezi succes sau spune-i că deja îți lipsește. Vei vedea pe chipul tău un zâmbet imediat după ce ai apăsat butonul Send. Bonus, ai făcut și pe altcineva să zâmbească!

3. Bea-ți cafeaua (sau ceaiul)

În loc să îți bei cafeaua pe drum sau în timp ce rezolvi altceva, alocă 10 minute în fiecare dimineață acestui „ritual”. Alege o cană preferată și savurează!

4. Rămâi în offline cât mai mult

Atinge-ți telefonul doar pentru butonul de Snooze, dar stai departe de social media. Nu ai nevoie să te încarci cu toate veștile proaste din jurul nostru imediat după ce te trezești. Unii recomandă chiar 30 de minute de meditație în fiecare dimineață pentru atenuarea simptomelor de anxietate și depresie. Să fim realiști... între 30 de minute de stat pe podea cu ochii închiși și 30 de minute de stat în pat, dormind, tu ce ai alege?

5. Pentru fete: creează-ți un ritual de înfrumusețare

Nu te grăbi când te pregătești pentru o nouă zi. Folosește creme catifelate, care miros plăcut pentru a transforma graba din baie într-o experiență de spa.

6. Mens sana in corpore sano

Starea de spirit este puternic influențată de cum ne simțim, fizic. Câteva minute de exerciții simple, făcute în fiecare dimineață iți pun sângele în mișcare, îți ajută inima să funcționeze mai bine, pregătindu-te pentru orice situație tensionată ce ar putea apărea pe parcursul zilei.

7. Pregătește un mic dejun delicios

Imaginează-ți că ești într-un bistro din Paris și răsfață-te, de câte ori ai posibilitatea, cu un mic dejun delicios.

8. Muzică!

Adună-ți cântecele preferate într-o selecție pe care să o ai pregătită în fiecare dimineață. Vei oberva nu doar o schimbare în atitudinea ta, dar și faptul că îți vei rezolva toate sarcinile mult mai repede, pe ritmul muzicii!

9. Ți-ai făcut patul?

Ai auzit vocea mamei tale când ai citit întrebarea? Ei bine, un general al marinei americane i-a sfătuit pe studenții unei facultăți din Texas să își aranjeze mereu așternuturile pentru că, prin acest gest, ne împlinim prima sarcină a zilei. Asta ne oferă prima doză de mândrie, care ne dă încrederea să înfruntăm toate celelalte obstacole ale zilei.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI