Antena Căutare

10 secrete ale unei mamici grozave

A fi mamica in ziua de astazi este o provocare, ce se manifesta la nivel psihologic. De aceea ai nevoie de putin ajutor din partea familiei si a prietenilor, adica persoane care au trecut prin aceleasi experiente ca si tine.

Vezi 8 sfaturi despre ce trebuie sa faci pentru a fi o super mama!

1. Apeleaza la sfatul altor mame cu experienta

Apeleaza la toate prietenele tale care deja sunt mamici si te pot ajuta. Doar pentru ca esti deja mama, nu inseamna ca trebuie sa fii "femeia minune" , astfel ca ai nevoie de cineva care sa te scoata din impas. Un program de ingrijire a celui mic si o persoana apropiata alaturi te vor ajuta enorm. Nu este usor sa ai grija de un copil, mai ales de un bebelus, daca nu apelezi la oamenii din jurul tau.

2. Ajuta-l pe cel mic la teme

De indata ce copilul tau se intoarce de la scoala, pune-l sa-si faca temele la birou. Atunci cand iti gasesti cate ceva de facut in preajma, ajuta-l daca are nevoie, dar nu insista prea mult in acest sens. Lasa-l sa-si puna mintea la contributie si temele vor deveni rutina, iar copiii tai vor stii ce asteptari ai de la ei.

3. Intatura-i copilului tau visele urate

Atunci cand cel mic se vaita de cosmaruri, iata cum sa-i inlaturi monstrii: utilizeaza un ventilator cu baterii pentru a-i indeparta, dupa care spune-i increzatoare ca dai cu spray pentru alungarea monstrilor. Apoi lungeste-te in pat langa copilul tau si intreaba-l ce i-ar placea sa viseze, sugerandu-i lucruri frumoase cum ar fi construirea unui castel in nisip sau savurarea unei inghetate.

4. Castiga in razboiul pentru dulciuri


Prepara-i copilului tau masa cu o portie mica de desert, intr-o farfurie mai mare. Lasa-l sa vada desertul, deoarece impactul vizual este foarte important. Poti pune in fiecare portiune din farfurie pui, orez, salata si o inghetata mica pe bat sau ceva asemanator. Nu-l bate la cap sa manance mai intai mancarea ; e ok daca mananca micul desert pentru ca acesta nu-i va taia pofta de mancare.

5. Empatizeaza cu copilul tau

Atunci cand copilui tau este incapatanat, tine-l in poale si spune-i: "Daca vrei sa plangi, hai sa plangem impreuna". Empatizeaza in legatura cu orice senzatie, fie ea de bucurie sau de tristete a copilului tau, strange-l in brate si invata-l sa-si exprime sentimentele in cuvinte. Asta il va ajuta sa uite de starea anterioara si sa se potoleasca.

6. Fa ca baita sa para o provocare

Pentru ca momentul imbaierii sa para interesant pentru cel mic, pune ratuste si sapunuri in diverse forme in apa calda. Astfel, atunci cand il speli, va avea o senzatie placuta si nu-i va fi racoare.

7. Respecta momentele mesei

Daca ai un copil mai neastamparat, tine-l deoparte de orice l-ar putea distra de la masa, cum ar fi televizorul, telefoanele mobile sau oaspetii. Vorbeste cu el despre teme, scoala sau alte preocupari. Aceste seri petrecute impreuna cu copilul tau ii vor imbunatati cu siguranta comportamentul.

8. Invata-l valoarea prieteniei

Incurajeaza-ti copilul sa fie sociabil de mic si sa-si invite prietenii acasa la film sau la joaca. Fii cea mai buna prietena a copilului tau si intreaba-l de relatia cu colegii de la scoala sau gradinita si sfatuieste-l cum sa se comporte in diverite situatii. Invata-l ca e mai important sa fie un bun prieten, decat sa fie popular printre ceilalti copii.

Foto: Hepta

Inabusirea - modalitatea prin care se fragezesc alimentele... Nu trata cu indiferenta spaimele celor mici!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x