1. Mamaliga la gratar cu friptura de vita
Prepara o mamaliga mai moale si, cand e gata, toarn-o intr-o tava joasa, unsa cu unt. Netezeste suprafata si lasa mamaliga sa se raceasca timp de 1 ora, pana se intareste.
Taie mamaliga in patrate si unge fiecare bucata cu ulei de masline. Rumeneste-le pe gratarul incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte, si serveste-le cu friptura de vita la gratar si cu salata de rosii si busuioc.
2. Mamaliga cremoasa cu spanac
Pregateste o mamaliga mai moale, fierband malaiul in lapte, in loc de apa. Separat, caleste intr-o lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi si o mana mare de spanac, tocat grosier. Cand mamaliga e fiarta, adauga peste ea spanacul, impreuna cu 3-4 linguri de smantana lichida si piper proaspat macinat. Serveste cu peste inabusit la cuptor – e un deliciu.
3. Salata cu crutoane crocante de mamaliga
Da o fata noua salatei de pranz cu niste crutoane din mamaliga. Pregateste mamaliga, las-o sa se racească bine, si apoi tai-o in cubulete cu latura de 1cm. Pune cubuletele de mamaliga intr-un bol si amestecă-le bine cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper proaspat macinat. Aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si rumeneste-le in cuptorul incins, la 180 grade, pana sunt crocante si aurii. Serveste-le langa salata preferata!
Citeste si alte retete si articole interesante pe GoodFood!
Corecteaza forma fetei cu ajutorul machiajului!... Reteta delicioasa: Pateu de ciuperci si castane...