Antena Căutare

5 lucruri pe care nu le iei în calcul când te muți într-un apartament vechi !

În ciuda dezvoltării spectaculoase în ultimii ani a ansamblurilor imobiliare noi, apartamentele aflate în blocurile vechi ridicate după anii ‘70 reprezintă în continuare o atracție destul de mare pentru cumpărători.

5 lucruri pe care nu le iei în calcul când te muți într-un apartament vechi !
| Sursa: Shutterstock

În ciuda dezvoltării spectaculoase în ultimii ani a ansamblurilor imobiliare noi, apartamentele aflate în blocurile vechi ridicate după anii ‘70 reprezintă în continuare o atracție destul de mare pentru cumpărători.

Unul dintre principalele motive pentru care există în continuare interes pentru aceste apartamente este locația.

Blocurile vechi au avantajul de a se regăsi în centrul marilor orașe din țară, spre deosebire de multe ansambluri rezidențiale care, din lipsă de spațiu, au fost ridicate în zonele de la marginea orașelor, ceea ce face ca accesul să fie mai dificil sau să vină cu prețul unui timp însemnat pierdut în traficul aglomerat. Odată mutat într-un apartament aflat într-un bloc vechi, ca proprietar trebuie să începi un mic proces de renovare, pentru confortul și siguranța casei tale.

5 lucruri pe care nu le iei în calcul când te muți într-un apartament vechi:

1. Rețeaua electrică poate fi depășită

Cum blocurile vechi au fost ridicate într-o perioadă în care electrocasnicele mari și mici nu erau atât de răspândite pe piață, există riscul ca rețeaua electrică din apartament să fie depășită de dispozitivele electronice pe care ai de gând să le aduci în noua casă. Multe familii au mai mult de un televizor acum, există computerul personal, mult mai multe electrocasnice de bucătărie, iar mașina de spălat este indispensabilă. Însă toate acestea pot suprasolicita rețeaua electrică, iar acest lucru poate duce în cazuri extreme chiar la stricarea electrocasnicelor din casă. Inspectează alături de un electrician rețeaua electrică, adu îmbunătățiri acolo unde este cazul și montează în casă astfel de prize noi care să corespundă cu aparatura ta electrică și cu necesitățile din locuință.

2. Instalația sanitară va trebui înlocuită

Așa cum se întâmplă și în cazul rețelei electrice, și instalația sanitară este de multe ori una învechită, care poate ceda în orice clipă. Cu siguranță nu vei putea schimba țevile de pe întreaga coloană, ca să-ți ferești casa de o eventuală inundație, dar poți să montezi uși de acces în bucătărie și baie pentru a putea interveni ori de câte ori va fi nevoie. De asemenea, instalația sanitară care face conexiunea cu chiuveta de la baie și bucătărie, cu vasul de toaletă și cu dușul sau cada trebuie înlocuită de către un instalator. În acest fel vei avea siguranța că nu vei fi tu sursa unei posibile inundații în bloc.

3. Sunt șanse mari ca filtrele de aer să fie murdare

Atunci când cumperi un apartament de la un alt proprietar, iar acela i-a adus câteva îmbunătățiri, precum un aparat de aer condiționat, ar fi indicat ca primul lucru pe care îl faci să fie schimbarea filtrului de aer al acestuia. Cu timpul, filtrul se umple cu particule de praf, iar aerul din casă devine în acest fel nesănătos de respirat.

4. Pereții subțiri

În mod cert, atât într-un apartament vechi, cât și în multe apartamente construite în ultimii ani, modul în care au fost izolate fonic nu este cel mai spectaculos. Poți resimți vibrațiile liftului sau ale copiilor de la etajul superior care aleargă prin casă, din cauza pereților subțiri, iar dorința de a avea un pic de intimitate poate fi stricată tocmai din acest motiv. Poți apela la vată minerală specială pentru a izola fonic pereții din casă, obținând astfel și mai multă eficiență energetică, dar și camere mai liniștitoare, prin care sunetul nu va trece cu așa o mare ușurință încât să devină deranjant.

5. Problemele cu mucegaiul și igrasia

Pereții bine izolați te vor scăpa și de alte probleme care pot deveni chiar un pericol pentru tine și familia ta. Multe apartamente vechi nu au trecut prin procesul de izolare termică, astfel că există riscul să te trezești, din cauza unei izolări proaste, dar și a unei circulații mai puțin eficiente a aerului în casă cu pete de mucegai și igrasie.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: ESB Professional

Sfântul Ilie 2018. Toroparul Sf Ilie Tesviteanul... 5 lucrări ale casei de care sa te ocupi înainte de finalul verii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x