In primul rand, nu te lasa intimidat de angajator! Destul de frecvent intalnita este situatia in care patronul sa-ti induca ideea ca daca nu-ti dai tu demisia ti s-ar putea intampla ceva rau.
Nimic mai fals! In cazul in care angajatorul nu este multumit de tine, el va trebui sa demonstreze acest lucru, dupa ce face mai multe cercetari disciplinare. Abia dupa ce probează ca nu ti-ai indeplinit sarcinile de serviciu iti poate desface contractul de munca.
O alta modalitate des intalnita este demisia cu acordul partilor, patronul invocand faptul ca vei da mai bine in ochii viitorului angajator daca pleci prin demisie si nu prin concediere.
Smecheria in acest caz este ca, daca semnezi demisia cu acordul partilor, angajatorul nu mai este obligat sa-ti ofere plati compensatorii si nu mai ai dreptul nici la indemnizatie de somaj.
Varianta la care angajatorii recurg cel mai des in ultimul timp pentru a renunta la un angajat este restructurarea postului. In acest caz, patronul este obligat sa iti aduca la cunostinta, in scris, acest fapt si trebuie sa iti gaseasca un alt post in interiorul companiei.
Daca acest lucru nu este posibil, vei beneficia de un preaviz de 20 de zile lucratoare, timp in care poti veni la munca doar 4 ore pe zi (pentru a avea timp sa-ti cauti un alt serviciu) fara ca salariul sa ti se diminueze.
Totodata, potrivit contractului colectiv de munca la nivel national, la concediere vei primi un salariu lunar de baza brut. In cazul in care contractul semnat la angajare prevede mai multe salarii compensatorii sau alte beneficii, angajatorul va fi obligat sa ti le acorde.
sursa: financiarul.ro
foto: lifehackery.com
Fetele disting mai bine intre gusturi decat baietii... FOTO! Justin Bieber devine personaj de benzi desenate...