Căutare Live

Alimentatia nesanatoasa la copii, daunatoare dezvoltarii creierului

Exista mai multe alimente care pot favoriza dezvoltarea creierului copiilor. Exista insa si unele care pot altera acest proces. Problemele de memorie, lipsa concentrarii, deficitul de receptivitate sau chiar dementa pot fi consecinte ale unei alimentatii daunatoare dezvoltarii creierului.Alimente sarate

Aceste alimente pot sa altereze starea de sanatate a copilului. O cantitate mare de sare ingerata zilnic poate conduce la cresterea presiunii arteriale, arteroscleroza si alte boli grave. In acelasi timp, poate deteriora arterele si afecta circulatia sangelui spre creier.

Rezultatul poate fi afectarea functionarii celulelor creierului, fapt ce poate conduce la ischemie si hipoxie (oxigenarea insuficienta a tesuturilor), la pierderi de memorie si retard mental. Un copil are nevoie de un aport zinic de 4 grame de sare pentru ca organismul lui sa functioneze normal.

Alimente care contin organisme modificate genetic

Studii medicale au demonstrat ca daca femeile insarcinate consuma des in ultimul trimestru de sarcina alimente ce contin organisme modificate genetic, atunci fatul poate sa aiba un deficit de zinc. In cazul copiilor mai mici de un an , aceste alimente pot determina o necroza a celulelor creierului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda ca adultii sa nu consume mai mult de 4 grame de OMG zilnic, iar femeile insarcinate si copiii sa nu consume deloc sau foarte putin alimente ce contin OMG.

Alimente prajite

Peroxidarea lipidelor poate cauza imbatranirea prematura a creierului sau dementa, compromitand dezvoltarea normala a creierului.

Baconul, pestele afumat si alte alimente prajite la temperaturi mai mari de 200 de grade sunt supuse procesului de peroxidare a lipidelor. Parintii trebuie sa dea copiilor cat mai putine astfel de alimente.

Alimente ce contin plumb

Cercetari de specialitate au dovedit ca plumbul din alimente poate omori celulele creierului. Alimentele pot fi contaminate cu plumb daca sunt tinute in vase in componenta carora intra plumb sau sunt vopsite cu vopsele ce contin plumb.

Alimente care contin aluminiu

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

Copiii care mananca des alimente ce contin aluminiu pot avea pierderi de memorie, sunt mai putin receptivi si pot avea chiar dementa. Aluminiul se gaseste in mod natural in multe alimente, dar intr-o cantitate neglijabila, ce nu dauneaza sanatatii.

In anumite conditii insa, acest aport poate creste atunci cand, in prepararea alimentelor, sunt folositi aditivi alimentari ce contin compusi ai aluminiului, cum este fosfatul de aluminiu.

Citeste si Revista Felicia
Foto: www.ivillage.com


Toamna aceasta profita de gustoasele vinete!... Produsele pe baza de clor ucid anual mii de copii...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri