Vesnica problema: spatiul
O bucatarie trebuie sa fie, inainte de toate, bine gandita. O amenajare practica iti va permite sa castigi timp. Insa, daca spatiul este foarte mare, iti va fi foarte greu sa gasesti cu usurinta diversele lucruri de care ai nevoie in timp ce gatesti. Si lipsa spatiului este o mare problema, asa ca apeleaza la diverse artificii - o masa plianta sau rabatabila pe perete si scaune la fel. Instaleaza cate dulapuri suspendate au loc pe pereti, dar ai grija sa nu para incarcat si sa creeze senzatie de disconfort. In plus, asigura-te ca dulapurile nu sunt asezate prea sus, astfel incat sa poti avea acces cu usurinta la lucrurile care se afla inauntru.
De asemenea, foloseste etajere a caror dimensiune trebuie sa fie variabila.
O bucatarie functionala
Prezenta ferestrelor si a usii impiedica amenajarea bucatariei. Analizeaza cu grija locul de care dispui si gaseste cea mai potrivita varianta pentru amplasarea aparaturii electrocasnice - prajitor de paine, cuptor cu microunde etc. Utilizeaza la maxim spatiul gol - sub fereastra, chiuveta, pentru a aseza aici dulapurile sau sertarele.
Exprima-ti personalitatea
Bucataria trebuie sa reflecte intotdeauna personalitatea ta. Alege forme rotunde si culori intense, foloseste decoratiuni potrivite stilului ales. Daca bucataria este prea mica si se afla perete in perete cu camera de zi, poti sa o amenajezi in stil american, marind-o si unind-o cu sufrageria, ceea ce iti va permite un aranjament modern. Singurul inconvenient ar fi mirosurile, dar o hota va elimina acest neajuns.
Pentru a se integra in stilul intregii case, opteaza pentru amenajarea unei bucatarii moderne intr-o casa la fel si a unei bucatarii rustice intr-o casa in stil sau clasic.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: homeremodelingportland.org