Ten acneic
Pentru tenul acneic, Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare recomanda amestecul de pudra de argila cu apa. De preferat, apa de tarate de grau. Se aplica pe fata sub forma de masca. Se lasa 20 de minute sa actioneze, dupa care se indeparteaza cu apa calduta din abundenta. Dupa inlaturarea mastii, pielea ramane curata, fina si catifelata. Efectele argilei asupra tenului acneic se datoreaza proprietatilor sale antitoxice, antiseptice, degresante si antialergice. Utilizarea argilei duce la eliminarea grasimilor din tesuturi.
Riduri?
Tot acasa va puteti prepara o crema antirid eficienta. Aveti nevoie de 2 linguri de argila, 2 lingurite de miere, 20 g decoct de radacina de nalba si apa. Sau, si mai simplu, puteti combina argila cu sucul de lamaie.
Ten lipsit de stralucire?
In acest caz, se poate aplica o masca din argila si suc de castravete. Rezultat: veti reda fermitatea tenului palid, obosit.
Pune punct punctelor negre
Inesteticele puncte negre pot fi combatute cu argila. In acest sens, argila se amesteca bine cu apa si suc de lamaie sau de castravete. De asemenea, se pot amesteca 2 linguri de praf de argila cu o lingurita de ulei de masline si o lingura de zeama de lamaie.
Ten deshidratat
Daca amestecati pudra de argila cu ulei de masline si galbenus de ou, veti obtine o masca puternic hidratanta.
Atentie!
La prepararea mastilor pe baza de argila se folosesc numai vase si baghete din sticla, portelan sau lemn, evitand contactul argilei cu metale sau materiale plastice.
Citeste jurnalul.ro