Asociatia Romana pentru Educatie Permanenta a organizat cursurile pentru batranii din Iasi si din localitatea Miroslava, din acelasi judet. In total au fost implicati 115 batrani, impreuna cu tutorii lor, in jur de 30 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. Majoritatea batranilor nu aveau cunostinte de IT: chiar daca copiii sau nepotii lor aveau calculator, ei nu il foloseau.
Pentru participanti, nu a fost vorba doar despre un capriciu sau o simpla curiozitate. Pentru persoanele in varsta, sigur, internetul poate reprezenta un bilet virtual pentru o calatorie in jurul lumii, printre muzee, monumente, privelisti naturale deosebite.
Poate, de asemenea, sa fie o cheie pentru a intra in contact cu persoane cu aceleasi pasiuni - de la gradinarit la crosetat, de la cuvinte incrucisate la istorie: un mod de a umple un gol, de a fi mai putin singuri. Dar internetul ofera si un adevarat serviciu "la domiciliu": e suficient sa ne gandim la deplasarile si la cozile deseori necesare pentru a obtine o informatie sau un formular. Rezultatele obtinute arata ca, dupa 30 de ore de curs, 60% din batrani sunt capabili sa ceara sau sa completeze formulare online.
Probabil insa ca rezultatul cel mai important care s-a obtinut a fost acela de a stabili o punte trainica intre doua generatii, care de multe ori se afla in situatie de neintelegere, daca nu chiar de conflict.
Foto: technorati.com
Citeste jurnalul.ro
Pariu pe iubire: un tanar poate castiga 600 de lire doar pentru ca are iubita... VIDEO! Afaceri cu dovleci de Halloween...