Studiul este bazat pe comparatii de mostre genetice provenite de la mai bine de 900 de caini, din 85 de rase, cu unele provenite de la peste 200 de lupi gri salbatici, acestia fiind cele mai apropiate rude ale cainilor.
Cercetatorii au folosit tehnici de examinare a moleculelor genetice pentru fiecare animal in parte si, astfel, au reusit sa descopere ca majoritatea cainilor aveau anumite caracteristici comune cu cele intalnite la lupii gri.
Insa cea mai valoroasa descoperire este aceea a existentei unei legaturi genetice intre cativa caini din Asia de Est si lupii din China.
Cu toate acestea, noul studiu contrazice descoperirile facute pana acum, prin care s-a aratat ca toti cainii si lupii din Asia de Est si China au avut un stramos comun.
"Stim ca in Orientul Mijlociu cainii erau atasati de oameni, pentru ca am gasit oseminte de patrupede in mormintele oamenilor", a mai spus Wayne.
Cele mai vechi informatii privind existenta cainilor dateaza de acum 31.000 de ani, osemintele fiind gasite in Belgia si par a fi ale unui speciment de mare danez. Primii caini din Orientul Mijlociu au aparut abia acum 12.000-13.000 de ani.
"Intr-un final cainii au oferit oamenilor protectie, erau ca un sistem de alarma, si probabil ajutau la vanatoare, iar mai apoi au devenit prietenii oamenilor", a conchis profesorul.
Foto: www.rexwallpapers.com
VIDEO! Reteta: Salata de fasole cu ton... Barbatii cu aratatorul lung - sanse mai mici de cancer la prostata...