Antena Căutare

Calendar ortodox 24 iulie. Sărbătoare mare! La mulți ani femeilor cu acest nume sfânt!

În calendarul creștin ortodox din 24 iulie este mare sărbătoare. Biserica Ortodoxă p prăznuiește pe Sfânta Mare Muceniță Hristina (Cristina). La multi ani romancelor care poartă acest nume sfant.

Calendar ortodox 24 iulie. Sărbătoare mare! La mulți ani femeilor cu acest nume sfânt!
| calendar ortodox 24 iulie, sfanta mucenita hristina

În calendarul creștin ortodox din 24 iulie este mare sărbătoare. Biserica Ortodoxă p prăznuiește pe Sfânta Mare Muceniță Hristina (Cristina). La multi ani romancelor care poartă acest nume sfant.

În această luna, în ziua a douăzeci și patra, pomenirea Sfintei Mucenițe Hristina (Cristina).

Potrivit calendar-ortodox.ro, Sfânta Muceniță Hristina era din cetatea Tirului, fiica lui Urban stratilat. Acesta, suind-o într-un turn înalt și așezând acolo zeii săi făcuți din aur și din argint și cu podoabe împodobiți, i-a poruncit să petreacă acolo și să aducă jertfe la idoli. Dar sfântă, socotind cu cuget drept căci cu adevărat nu sunt dumnezei idolii cei neînsuflețiți și făcuți de oameni, se rugă lui Dumnezeu. Și, privind pe o fereastră, a văzut cerul, și din făpturi înțelegând pe Făcătorul, a sfărâmat idolii tatălui sau și i-a împărțit săracilor.

Pentru că aceasta a fost supusă la tot felul de chinuri de tatăl sau; a fost băgată în temnița, unde rămânând multă vreme fără mâncare, primea hrană îngerească și s-a tămăduit de durerile rănilor. După aceea a fost aruncată în mare, și de la Domnul a primit dumnezeiescul Botez, fiind scoasă la uscat de un înger. Aflând că este vie, a fost închisă în temnița din poruncă tatălui sau, care în acea noapte a murit. Luând în locul lui domnia un oarecare Dion, a adus pe mucenița la întrebare, și ea, mărturisind pe Hristos, a fost chinuită cumplit. Iar după Dion a luat domnia un oarecare Iulian, care de asemenea a chinuit-o îndelung. Și apoi fiind lovită de slujitori cu sulițe, și-a dat sufletul lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 24 iulie. La mulți ani, Hristina, Cristina! Semnificație nume

La mulți ani romancelor de sfanta Muceniță Hristina! Introvertită, secretoasă și rezervată, Cristina are tendința să se izoleze de lumea exterioară. Este timidă și elitistă în alegerea prietenilor și persoanelor din anturajul sau. Cristina preferă să fie singură decât prost însoțită. Cristina este o pesimistă, pragmatică și rațională și are nevoie să fie încurajată și liniștită în permanență. Cu toate acestea, prietenii pot conta pe Cristina în orice circumstanță. Această se dovedește a fi sensibilă, tandră, afectivă și receptivă chiar dacă simte nevoia să se protejeze de problemele întâmpinate de-a lungul vieții.

Cristina preferă o viață monotonă însă stabilă și organizată în detrimentul unei vieți active și agitate. Ajutată de intuiția și ambiția să Cristina va reuși să își materializeze toate proiectele și aspirațiile, umanitare sau sociale. Datorită tenacității și perseverenței sale Cristina va culege roadele muncii sale.

Copil, Cristina are nevoie de tandrețe și afecțiune chiar dacă, pudică, nu acceptă în cele mai multe cazuri nu acceptă manifestările exterioare. Cu cât se simte mai încurajată, iubită și stimulată, cu atât va fi mai ambițioasă și va obține rezultate mai bune la școală. Este înțeleaptă și serioasă, mult prea serioasă uneori, nu îi este deloc teamă de singurătatea în care are obiceiul să se refugieze când ceva nu merge bine. Preferă activitățile individuale în detrimentul celor colective.

Cristinei îi place liniștea, simplitatea și lucrurile naturale. Detestă lucrurile sofisticate și mondenitățile, este mereu în căutare de stabilitate. Spirit practic rațional, de ultimele noutăți domeniul electronic.

Calendarul ortodox 24 iulie 2018. Condacul Sfintei Mucenițe Hristina este sărbătorită pe 24 iulie

Condacul 1

Mult pătimitoarei, prealaudatei Mucenițe Hristina, celei ce numele Mântuitorului a purtat, crucea suferinței spre Golgota pătimirilor a ridicat, veniți să-i împletim cântări de laude, zicând: Bucură-te, Sfântă Mare Mucenița Hristina, mult pătimitoare!

Icosul 1


Născându-te în cetatea Tirului, din părinți păgâni și slujitori ai necuraților zei, din tinerețe cunoscând pe Dumnezeul Cel Adevărat, numai Aceluia voiai a-I sluji, pentru care îți cântăm:
Bucură-te, curată mielușea născută între păgâni;
Bucură-te, că tatăl tău, Urban, avea stăpânirea de guvernator;
Bucură-te, că acesta, după purtarea de grijă a lui Dumnezeu, ți-a pus numele Hristina;
Bucură-te, că numele tău însemna mai înainte oarecare proorocie;
Bucură-te, că între fecioarele vremii nu era nici una care să te întreacă în frumusețe;
Bucură-te, că părinții, văzându-te crescând, se umpleau de bucurie;
Bucură-te, că aceștia îți pregăteau un anume fel de viețuire;
Bucură-te, căci dorință lor avea să fie deșartă;
Bucură-te, fecioară blândă și curată;
Bucură-te, că haină curăției ți-ai păzit-o neîntinată;
Bucură-te, că în credința erai nestrămutata;
Bucură-te, cea plină de dragoste nemăsurată;
Bucură-te, Sfântă Mare Mucenița Hristina, mult pătimitoare!

Condacul al 2-lea

Vrând tatăl sau a o păzi de vederea omenească, i-a rânduit petrecerea în palatul cel mai înalt, dându-i slugi nenumărate și zei de aur și de argint, jertfe zilnice, însă neprihănită fecioară cântă Adevăratului Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 2-lea

Auzind ținerii cei de bun neam despre a ta frumusețe, voiau a te luă spre însoțire, însă tatăl tău le spunea tuturor că „nu te vei însoți cu nimeni, ci în feciorie vei petrece, spre a sluji zeilor toată viață, căci mult te-au iubit”, iar noi îți cântăm unele că acestea:
Bucură-te, că părintele tău trupesc prooroc a fost;
Bucură-te, că acesta voia să slujești zeilor celor neînsuflețiți;
Bucură-te, că niciodată tu n-ai voit a le aduce jertfe, nici a te închină lor;
Bucură-te, că privind de la fereastră la luminătorii cei cerești ai cunoscut pe Ziditorul;
Bucură-te, că, rugându-te cu lacrimi, ai cerut Acestuia să ți Se descopere;
Bucură-te, că, petrecând în post și rugăciune, Domnul ți-a trimis pe îngerul Sau;
Bucură-te, că îngerul te-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci;
Bucură-te, că „Mireasa a lui Hristos” te-a numit;
Bucură-te, că tainele credinței ți-a deslușit;
Bucură-te, că pentru dragostea Sfintei Treimi de trei chinuitori ți-a prevestit că vei fi muncită;
Bucură-te, ceea ce cu pâine cerească de înger ai fost hrănită;
Bucură-te, că sufletește și trupește te-ai simțit întărită;
Bucură-te, Sfântă Mare Mucenița Hristina, mult pătimitoare!

semnificatia-numelui.net, calendar ortodox

Calendar ortodox 21 iulie. E sărbătoare de cruce albastră! Ce nu ai voie să faci azi... Calendar ortodox 25 iulie. Sărbătoare mare! Ce nu ai voie să faci de Adormirea Sfintei Ana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x