Antena Căutare

Calendra ortodox 2018. Cruce neagră în calendar. Cui spui La mulți ani

Calendra ortodox 2018. Biserica ortodoxa il paznuieste marti, 20 noiembrie, pe Sfantul Cuvios Grigorie Decapolitul. Sarbatoarea este marcata in calendarul ortodox cu cruce neagra si specificația dezlegare la ulei si vin.

Calendra ortodox 2018. Biserica ortodoxă îl păznuiește marți, 20 noiembrie, pe Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul. Sărbătoarea este marcată în calendarul ortodox cu cruce neagră și specificația dezlegare la ulei și vin.

Postul Crăciunului este mai uşor faţă de cel al Paştelui, având multe dezlegări la peşte, ulei şi vin. Se dă dezlegare la peşte şi preparate din peşte, precum şi la vin şi untdelemn în toate zilele de sâmbătă şi duminică.

Dezlegare la pește în Postul Crăciunului 2018

Prima zi de dezlegare la peşte din postul Crăciunului este 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, pe 30 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Andrei, pe 6 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, pe 13 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei. Ultima zi în care se mănâncă peşte în postul Crăciunului este 18 decembrie, de Sărbătoarea Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul.

Calendar ortodox. Postul Crăciunului 2018. Zece reguli pentru un post corect

Calendar ortodox 2018. Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul

Calendra ortodox 2018. Cruce neagră în calendar. Cui spui La mulți ani

Sfântul Grigorie Decapolitul s-a născut născut în orașul Irinopolis din Decapolea Isauriei, în sud-estul Asiei Mici, în jurul anilor 780-790. Ajunge la o mănăstire din Decapole, la egumenul Simeon, un frate al mamei sale. Aici a rămas timp de 14 ani. Se va retrage într-o peștera, unde va auzi o chemare de la Dumnezeu - care l-a îndemnat să părăsească peștera că să poată fi de folos și altora. Petrece o iarnă într-o mănăstire din Efes, ajunge în orașul Proconez, apoi la Enos, în Macedonia. De aici va fi prezent în Tesalonic, unde este găzduit într-o mănăstire de către egumenul Marcu. Împreună cu un călugăr de aici, se îndreaptă spre Roma. Au mers pe uscat până la Corint, în sudul Greciei. Se îmbarca pe o corabie și ajunge la Roma. Avea o putere deosebită asupra demonilor. Multe persoane stăpânite de duhuri necurate au fost vindecate în urmă rugăciunilor cuviosului Grigorie.

În ciuda bolii de care suferea, Grigorie pleacă din Tesalonic la Constantinopol pentru a se întâlni cu unchiul sau eliberat din temniță (fusese închis pentru că nu se arătase un luptător împotriva icoanelor). Trece la cele veșnice la 20 noiembrie 842. Moaștele sale au ajuns în țară noastră datorită banului Barbu Craiovescu, care le-a cumpărat în 1498 și le-a așezat în Mănăstirea Bistrița, din județul Vâlcea.

Surse: crestinortodox.ro, mediafax.ro

Calendar ortodox 16 noiembrie. Sărbătoare. Sfântul Apostol Matei. La mulți ani... Calendar ortodox. Când pică Intrarea în Biserică a Maicii domnului. Sărbătoare cu cruce roșie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure Joi, 04.04.2024, 15:00
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x