Cainii fac insolatie, dar si pisicutele lasate afara. Medicii veterinari va ofera cateva sfaturi de baza, pentru ca pisicuta sau catelul vostru sa se bucure de anotimpul cald.
Evita insolatia!
Cel mai indicat ar fi sa nu fie plimbate in orele in care soarele este cel mai puternic, ci dimineata si seara, dupa ce s-a mai racorit putin si soarele nu mai arde atat de tare.
Si cosmetizarea este foarte importanta: dusurile reci, taierea blanii sau piscinute speciale pentru animale.
Semne ale unei eventuale afectiuni
Si la pisici si la caini, insolatia se manifesta prin hipertermie, gafaieli, salivatie abundenta, inrosirea ochilor si stari pronuntate de oboseala sau, mai rau, inconstienta.
O masura de prim ajutor sunt dusurile reci sau aplicarea de prosoape ude. A se evita apa foarte rece de la frigider si gheata. Daca, dupa toate acestea, animalutul inca mai prezinta semne de hipertermie, cel mai indicat este un consult veterinar.
Capusele, principalul inamic
Foarte multi oameni se tem ca animalele lor sa nu ia capuse. Acestea sunt foarte periculoase, deoarece transmit boli si infectii grave. Toate produsele folosite impotriva capuselor pot dauna pielii animalului. Cel mai indicat este sa ii faceti un vaccine periodic, care il va proteja impotriva puricilor si a capuselor.
Nu uita!
- animalul trebuie lasat sa consume, pe zi, atata apa cat doreste;
- daca plecati in concediu, si nu aveti cu cine sa-l lasati, puteti apela la un adapost specializat;
- cele mai frecvente boli de vara sunt dermatitele alimentare, cauzate de excesul de proteine. De aceea, e bine ca in hrana sa fie adaugate mai multe legume crude sau fierte.
Citeste si revista Felicia!
Foto: vecc24.com
FOTO! Fetele lui Mick Jagger au facut senzatie la un fashion show... FOTO! Vezi cum arata Kai, baiatul lui Wayne Rooney!...